Malwarebytes Anti-Malware 1.60 Pro do wygrania

SE7EN

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
114
Wyniki:
win1s.png

win2u.png

Nie wiem czemu mnie 2x policzył :szydera raz z kropeczką i raz bez :klawik. ale mino to niestety się nie udało :( Komuś siadło ?

pkolasa

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
8
Ja dostałem zawału widząc tą listę. Nigdy nic nie wygrałem, a tu nr 3 na random.org... :D

pkolasa

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
8
Dzięki :D Jak zawsze próbowałem wygrać, tak niestety nigdy i nic. :D A na MBAM mi akurat zależało...

SE7EN

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
114
Gratulacje pkolasa :ok

pkolasa

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
8
Archeologia i odgrzewanie starych kotletów, ale postanowiłem coś tu dodać. Poczytałem sobie wasz niedawny temat o konkursie na WinRARa i tak z głupia frant postanowiłem napisać do Malwarebytes z pytaniem czy klucz z tego jest legalny, czy nie. Nie miałem powodu tego robić, bo autor wszędzie wypisuje że "genuine" i tak dalej, a i MBAM łyknął klucz, nie wyglądał mi na dziwny, itd. Ale napisałem. Wczoraj dostaję odpowiedź od supportu, która mnie zastanowiła, mianowicie:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Myślę sobie - pewnie pracownik supportu średnio wie, co się dzieje, mógł nie czaić zgody wydanej przez kogoś innego, w dodatku prosi o czas - ok, poczekam. No i dziś opad szczeny totalny, bo pan przysłał coś takiego:

Czyli kurczę, niby niewinnie się zapowiadający konkurs, bez dziwnych kluczy, czy coś, MBAM nic się nie czepiał, wszystko do dziś super śmiga, a tu proszę. Tyle, że producentowi honor oddać trzeba, bo dali mi kupon na nowy, legalny klucz za darmo, czego robić przecież nie musieli. I znowu się potwierdza to, co już wielokrotnie mówiliście - warto sprawdzać klucz u producenta, nawet jak wszystko wydaje się być OK.

I tak na koniec - nie pisałbym tego, ale ostatnio ten sam blogerek zrobił konkurs z 5-ma licencjami na TuneUp Utilities 2012. Nie brałem udziału, ale u nas na forum pisał o tym konkursie caxton:

i ciekawy tak sobie jestem, czy przypadkiem kluczyki na program nie okażą się być trefne.

destry5

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
/ A na MBAM mi akurat zależało.../

gratuluje :yahoo

Kamelka

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
44503
Miasto
Gdzieś w Polsce
podłość ludzka nie zna granic
:szydera

a swoją drogą zacząć tak wszystko sprawdzać...

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29927
Miasto
Trololololo
Support z MBAM bardzo ładnie się zachował, nie musieli a dali kluczyk :ok .Jeśli chodzi o sprawdzanie kluczy to większość szanujących się producentów ma bazy z kluczami.Podejrzewam że jednak mało osób sprawdza klucze wygrane w konkursach a szkoda,

bo autor wszędzie wypisuje że "genuine" i tak dalej, a i MBAM łyknął klucz,

Autor może sobie pisać co chce, to tak jak w realu gdzie ludzie różne rzeczy gadają a niekoniecznie muszą być one prawdziwe.Do MBAMa jest tyle generatorów kluczy że fizycznie nie jest możliwe aby wszystkie zablokowali, wiem że blokują te ogólno dostępne co ktoś podaje na stronkach, ostatnio też jeden frajer z tego forum o nicku pipimorgan też chciał lewika wcisnąć komuś na wymianę.

A

Anonymous

pkolasa, bardzo Ci dziękuję, że o tym napisałeś. To chamstwo tak oszukiwać ludzi, ale cóż, teraz wszędzie pełno oszustów i trzeba uważać :(

pkolasa

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
8
OXYGEN THIEF napisał:
Support z MBAM bardzo ładnie się zachował, nie musieli a dali kluczyk :ok .Jeśli chodzi o sprawdzanie kluczy to większość szanujących się producentów ma bazy z kluczami.Podejrzewam że jednak mało osób sprawdza klucze wygrane w konkursach a szkoda,

bo autor wszędzie wypisuje że "genuine" i tak dalej, a i MBAM łyknął klucz,
Autor może sobie pisać co chce, to tak jak w realu gdzie ludzie różne rzeczy gadają a niekoniecznie muszą być one prawdziwe.
Oxy, ja wiem, że to tak jest. Ja wiem że warto sprawdzać, ale dotąd tego nie zrobiłem z trzech w sumie powodów. Po pierwsze - nigdy nic nie wygrałem w takich konkursach, więc wiesz, taka dziewicza nagroda, to się zbyt cieszyłem. Po drugie - co będę od razu zakładał że pirat, szczególnie, że tu u nas wspomniane, a zaufanie do forum generalnie mam niemałe. A po trzecie - pragmatyczne - z punktu widzenia prawnego - co będę się wyrywał (według starej zasady: "Nie krytykuj, nie podskakuj, siedź na d.... i przytakuj, tak dożyjesz starczej renty, nogą w tyłek nie kopnięty") z poddawaniem tego w wątpliwość, skoro raz, klucz nie wyglądał dziwnie, w Google nie sprawdziłem (a szkoda, o tym zaraz), do tego promocja wydawała się być legalna, bo wszędzie, na każdziutkim kroczku na tej stronie wyje napis "genuine", co zbija nawet zarzut paserstwa, bo prosty użytkownik nie ma obowiązku weryfikować tego, czy wszystko co wygra jest legalne. Gdyby wiedział / miał podstawy podejrzewać - tak, mógłby być karany, a jeśli nie miał podstaw, to jaki tu problem.
Co do Google - o ja cięż pier... wkleiłem sobie klucz z maila od tego blogerka i co widzę?

z moim kluczem w komentarzach. Komentarz sprzed 3 lat. :facepalm A mogłem sprawdzić.

olwu napisał:
pkolasa, bardzo Ci dziękuję, że o tym napisałeś. To chamstwo tak oszukiwać ludzi, ale cóż, teraz wszędzie pełno oszustów i trzeba uważać :(
Nie ma sprawy. Nie lubię być oszukiwanym.

Do góry