Modyfikowane systemy Windows

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12391
Miasto
Somewhere over the rainbow.
To tak jak doszycie trzeciego paska do dresów. Modyfikujecie szwy systemowe i może to wygląda "wybornie" ale oryginalnym adidasem nie jest.

A

Anonymous

Dobra...widzę,że się nie dogadamy.Niech każdy se zainstaluje golasa a potem moda i opisze swoje wrażenia.
Czekamy na opinie !

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
62
Miasto
Trójkąt Bermudzki
Instalowełm "golasa" Win 7 Pro a po ok. 2 latach podczas przeinstalowania instalowałem zmodyfikowany pobrany ze strony WInClub Win7 Pro. Dla mnie jedyna różnica była taka że w modyfikowanym miałem zaimplementowana aktualizacje do kwietnia 2015 włącznie i kilka innych programów i aktualizacji.Zaoszczędziło mi to czas na aktualizację itp. Nie doszukiwałem się drugiego dna w stylu modyfikacji hakerskich.

A

Anonymous

PiotrN72 napisał:
Instalowełm "golasa" Win 7 Pro a po ok. 2 latach podczas przeinstalowania instalowałem zmodyfikowany pobrany ze strony WInClub Win7 Pro. Dla mnie jedyna różnica była taka że w modyfikowanym miałem zaimplementowana aktualizacje do kwietnia 2015 włącznie i kilka innych programów i aktualizacji.Zaoszczędziło mi to czas na aktualizację itp. Nie doszukiwałem się drugiego dna w stylu modyfikacji hakerskich.
Nadal mylimy pojęcia
Nie twierdzę ze taki system jest nieprzydatny,
Nie twierdzę ze jest bezużyteczny
Wielu ludzi korzysta z takich wind sa zadowoleni
I maja je latami
Natomiast sa to systemy z punku widzenia licencji, "dystrybucji" nielegalne mimo prawidlowej aktywacji
Bardzo dosadnie i prawidlowo przedstawił to marsellus :hippie

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
623
Miasto
okolice internetu
Niektórzy pasjami lubią bić pianę i robić problem z niczego. A żywność modyfikowana genetycznie(GMO) o którą ostatnio tyle wojen: jest nadal oryginalną żywnością - czy już może jednak nie?No więc kto chce niech używa i zachwyca się funkcjonalnością, ale o legalności niech zapomni.

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
62
Miasto
Trójkąt Bermudzki
Nie czytałem nigdy postanowień licencyjnych więc nie będę mędrkował.
Osobiście dla mnie to było tylko ułatwienie dzięki któremu nie musiałem ściągać tylu aktualizacji.
Czyżby taka modyfikacja była związana z ingerencją w kod systemu? Nie znam się na tyle żeby się wypowiadać.
Jeśli tak jest to MS jest trochę "nadwrażliwy".

A

Anonymous

PiotrN72 napisał:
Instalowełm "golasa" Win 7 Pro a po ok. 2 latach podczas przeinstalowania instalowałem zmodyfikowany pobrany ze strony WInClub Win7 Pro. Dla mnie jedyna różnica była taka że w modyfikowanym miałem zaimplementowana aktualizacje do kwietnia 2015 włącznie i kilka innych programów i aktualizacji.Zaoszczędziło mi to czas na aktualizację itp.
Bez jaj Piotruś :eek:
Nie było różnicy : w szybkości otwierania i zamykania,płynności działania,puchnięcia syfu potocznie zwanego Magazynem WinSXS etc. ?
To coś Ty se za moda zapodał z tego WinClub-u ??

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
62
Miasto
Trójkąt Bermudzki
Nie zauważyłem różnicy która mogła by mnie zaniepokoić. Z uwagi że mój laptop nie jest "demonem prędkości" z uwagi na hardware to nie bardzo rozumiem o jakiego rzędu różnice prędkości powinny wystąpić.
Puchnięcie systemu było chyba w normie, zapełnienie mojej partycji systemowej nigdy mnie nie niepokoi.

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
623
Miasto
okolice internetu
Pytanie autora wątku dotyczyło legalności przeróbek i bezpieczeństwa ich pobierania. A tu bicie piany na całego.

Do góry