Nie wiem czy mają nam ułatwić ale skoro każdy program wyszukuje inne sterowniki to chyba gdzieś jest błąd bo nie może do jednego podzespołu być kilka aktualnych sterowników. Koniec końców mając do wyboru dwa sterowniki żeby wiedzieć, który zainstalować, musisz u producenta sprawdzić który jest aktualny. W dodatku chyba nie masz aż tyle podzespołów w komputerze, żeby nie móc samemu sprawdzić i pobrać odpowiednie sterowniki. A co do twórców i tego czy "wiedzą co robią" to zauważ, że jeden anywirus może wykryć dany plik jako szkodliwy a inny tego nie uczyni, jeden program do czyszczenia uzna coś za zbędny śmieć a inny określi go jako potrzebny. Tak samo jest z aktualizacją sterowników a przecież te wszystkie programy piszą ludzie dorośli z odpowiednimi kwalifikacjami, a jednak są w tych programach różnice bo inna jest metodologia ich działania. Jednak w przypadku czyszczenia systemu czy wykrywania wirusów użytkownik nie mający wiedzy musi któremuś z programów zaufać a w przypadku sterowników nawet bez głębszej wiedzy, ze strony producenta można ściągnąć odpowiedni sterownik.piter1114 napisał:hmm...., trochę dziwi mnie ta odp. bo twórcy programów do aktualizacji ster. to chyba nie 12-letni chłopcy i wydaje się,że wiedzą co robią, poza tym takie programy mają nam ułatwić pracę przy instal.systemu
Jak dla mnie nie nie do ogarnięcia jest przez producentów programu wszystkich sterowników do wszystkich urządzeń więc to normalne że każdy podaje troszkę inaczej.piter1114 napisał:hmm...., trochę dziwi mnie ta odp. bo twórcy programów do aktualizacji ster. to chyba nie 12-letni chłopcy i wydaje się,że wiedzą co robią, poza tym takie programy mają nam ułatwić pracę przy instal.systemu
Sterowniki do płyty głównej szukaj na stronie producenta chipsetu czyli Intela lub AMD bo tam są zawsze najnowsze.maxel napisał:Mam sterowniki ze strony producenta płyty głównej (najnowsze są tam z końca 2013 roku) po sprawdzeniu różnymi programami wszystkie krzyczą że są stare.I teraz pytanie czy producent nie odświeża swojej strony a może to jednak są najnowsze? Więc co to za stery wyszukane przez programy jakieś bety czy co?