Najszybszy w Europie superkomputer "Curie"

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Witam !
We Francji rusza najszybszy w Europie superkomputer "Curie" , nazwa jest hołdem dla naszej noblistki Marii Skłodowskiej-Curie.
Komputer może wykonywać jednocześnie aż 5 biliardów operacji na sekundę , a nasze kochane domowe pecety....... ?
:scratch
:dziwak
Link do artykułu :

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

:)

A

Anonymous

O rety, zanim w cokolwiek klikniesz to już Ci się pojawia. Ale powiem Wam, że ja nie chciałabym mieć takiego komputera nawet gdybym miała taką okazję, taki komputer to owszem bajer, ale jak coś zacznie być nie tak z jakimś podzespołem to założę się, że już wszystko od razu zacznie wariować, a jeżeli chodzi o zwykłego użytkownika ( oczywiście wiem, że na chwilę obecną to zwykli ludzie na pewno nie będą mieli takiego super komputera ) to teraz są naprawdę super komputery już od jakichś 2000 tys.

Kamelka

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
44670
Miasto
Gdzieś w Polsce
To co dziś jest superkomputerem za piętnaście lat będzie w domowych pc-tach, o ile te jeszcze będą :dziwak

A

Anonymous

Kamelka napisał:
To co dziś jest superkomputerem za piętnaście lat będzie w domowych pc-tach, o ile te jeszcze będą :dziwak
Kamelka-wielki z Ciebie optymista-15 lat ? 21 XII 2012-ma być już wszystko pozamiatane :dziwak

Do góry