Odczuwanie bólu to przydatna sprawa, czyli to takie przykre powiadomienie o stanie alarmowym. Choć żyją ludzie, którzy nie odczuwają bólu, ale to dla nich przekleństwo.
Raczej to sprawa medycyna, która nie potrafi do końca leczyć choroby powodujące ból.
Ciśnienie śródczaszkowe, albo w fragmentach czaszki powoduje tzw przykre migreny. Chodzi o nadciśnienie w zatokach, czy w przestrzeniach pod sklepieniem czaszki. Z kolei bóle kręgosłupa - ale na to lekarze skazują ludzi łagodząc ból, a nie lecząc dolegliwości kręgosłupa. Chemicznie lekarze łagodząc ból sprawiają, że poważne schorzenia rozwijają się latami. Czyli - uśmierzanie bólu zęba jeszcze nigdy nie wyleczyło tego zęba!
Medycyna jest jeszcze w powijakach, a polityka rządów ogranicza rozwój medycyny. Taka jest prawda.
9 lat temu miałem stany zapalne zatok, co pokazał rezonans. Od dzieciństwa cierpiałem na kilkudniowe migreny. Też miałem marzenie, żeby mi wyłączyli odczuwanie bólu. No i po rezonansie dostałem odpowiednie antybiotyki i jednocześnie zacząłem terapię ziołową, napary i leki rozkurczające. Skończyło się to obfitymi krwotokami z nosa. Szczegółów nie będę podawał, bo jeszcze trzęsie mnie pamięć o tym.
No i - od tamtej pory - dziewięć lat już - głowa mnie jeszcze nie zabolała.
A co by pomogło, gdyby mi wyłączali ból? Oczy by wysadziło, albo jeszcze coś i nie pisałbym teraz o tym - to pewne.
Witaj gościu. Dziękujemy, że przeglądasz nasze forum ale czy wiesz, że zakładając konto możesz w pełni korzystać z dobrodziejstw jakimi są promocje i konkursy. Nie zobaczysz tu też żadnych reklam a rejestracja zajmie Ci tylko chwilę.
Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.