Nawigacja i przenoszenie plikow na Androidzie

Ircus

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
54995
Re: Nawigacja na Androidzie

Wejdź w aplikacje i poszukaj ikonki lub pobrane ,albo wejdź do sklepu

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
i ponownie zainstaluj ..powodzenia ... !! !!

sworoslaw

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Rybnik

Jeśli chodzi o nawigację Google, to po prostu z jedną z aktualizacji tejże aplikacji, znika ikonka nawigacji. Do nawigacji wchodzisz przez mapę po prostu ;)

Orion

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
330
Miasto
somewhere in cyberspace....

A masz tam na smartfonie jakiś program typu "File Manager"? - w nim powinieneś widzieć plik apk.
Ja u siebie instalkę zrzucam na kartę pamięci a potem z file managera ją uruchamiam.

Bronco

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
13

Acar - wiem, że już wiesz, ale dorzucę swoje 3 grosze :p

Można wsadzać pliki .apk w dowolne miejsce, najlepiej jednak, jak napisał Orion, na kartę pamięci wykorzystując jakiś file manager. U mnie taki bardzo prosty to: Moje pliki. Polecam jednak Solid Explorer, Es File Explorer, Root Explorer. Natomiast do łączności z PC poprzez Wi-Fi polecam FTPDroidPro. Dla każdego coś miłego :hi

A

Anonymous

Jeżeli chodzi o menadżery plików na Androida, to jednym z lepszych (o ile nie najlepszym) jest Solid Explorer, którego autorem jest Polak - Krzysztof Głodowski.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Jedyny minus jest taki, że jest to aplikacja płatna ale moim zdaniem cena €1,52 to żaden wydatek za tak świetny program.

A

Anonymous

Wybaczcie, nie przeczytałem dokładnie wszystkich postów :ok

Bronco

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
13

Acar - poruszyłeś temat rzekę - bez wodotrysków :p

Podstawowa sprawa (jak dla mnie) to root smartfona :) Wtedy zaczyna się zabawa :dziwak

NaviExpert - Jak w temacie :p - Bardzo dobry do nawigacji, co prawda płatny, ale w miesiącach wakacyjnych bywają „darmowe” promocje (trzeba np. kupić Komputer Świat).

Menedżer zadań - Jest w systemie - Bardzo ważny - Sprawdzam nim czy przypadkiem nie mam niepotrzebnie włączonej jakiejś apki, której nie wyłączyłem. Czasem tą metodą jest łatwiej i szybciej wyłączyć daną apkę :p

Root Call Blocker Pro - Jedna z najlepszych płatnych apek do blokowania telefonów i SMS-ów.

SMS Filter (nie na wszystkich smartfonach działa dobrze) - Znakomite darmowe uzupełnienie Root Call Blockera, jeśli przypadkiem czegoś nie blokuje.

HiSurfing - Zapora ogniowa - Włącznik/wyłącznik GPRS - 3G, Wi-Fi. [v] - Ptaszkiem blokujemy.

Titanium Backup (wymagany root) - Znakomity program do Backupu, i wiele więcej :)

KeepScreen - Pozwala aplikacji na zapobieganie przechodzeniu urządzenia w tryb uśpienia.

SwiFTP Server - Też bardzo dobry zamiennik FTPDroidPro.

Opera Mobile - Jeśli mamy w domu Wi-Fi, albo nie mamy limitu i dość szybki internet.

Opera Mini - Jeśli mamy limit transferu.

WiFi Analyzer - Genialna apka - Używam do optymalizowania ustawień własnego routera.

Fing - Network Tools - Następny genialny program - Potrafi między innymi wykryć jakie urządzenia korzystają z naszego połączenia Wi-Fi.

CPU Usage Monitor - Bardzo dobra aplikacja pokazujaca zużycie procesora / pamięci w pasku statusu u góry.

Battery Widget - Widget do baterii - Bardzo przyjemny programik pokazujący na pasku zadan u gory ile % ma twoja bateria.

TuneIn Radio - Radio internetowe.

Radio FM - Normalne radio.

Polska Prasa - Gazety z internetu.

YouTube

sworoslaw

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Rybnik

Ja polecę dwie aplikacje:
1) TotalCommander- czyli to co znamy i lubimy z PC'ta, na Androida za free ;)
2) IM+- świetny multikomunikator.

wcpicker

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
121
Miasto
Łódzkie

Myślę że warto zmienić tytuł tematu.

fluid

super saiyajin...
Fąfel
Reakcje/Polubienia
47

bardzo ładna konwersacja normalnie jestem pełen podziwu was wszystkich :hippie tak trzymać panowie wszędzie a będzie nam bardzo miło wszystkim :klawik.

Bronco

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
13
fluid napisał:
bardzo ładna konwersacja normalnie jestem pełen podziwu was wszystkich :hippie tak trzymać panowie wszędzie a będzie nam bardzo miło wszystkim :klawik.
Dzięki w imieniu nas :dziękuję

wcpicker napisał:
Myślę że warto zmienić tytuł tematu.
Fakt :p

sworoslaw napisał:
Ja polecę dwie aplikacje:
1) TotalCommander- czyli to co znamy i lubimy z PC'ta, na Androida za free ;)
2) IM+- świetny multikomunikator.
Nie używałem TotalCommandera na Androidzie, w każdym razie, Solid Explorer posiada 2 okna obok siebie - po lewo i po prawo, tak samo jak TC (Es File Explorer, Root Explorer - też są b. dobre - przypominam).

IM+ - świetny multikomunikator - potwierdzam (przeoczyłem :p), dodałbym klienta jabbera: Xabber.

Latarka - rzeczywiście fajna :)

Dodam jeszcze:

AutoMapa - Do nawigacji - Zamiennik NaviExperta.

Jak do domu? - Aplikacja zawiera rozkłady jazdy lokalnych linii kolejowych.

QR Droid (wymagany do tego typu apek sprzętowy Auto-Focus) - Czytnik kodów QR - tych kwadratowych, albo zamiennie: QR Code Barcode Reader - Czytnik kodów paskowych, albo: Czytnik kodów - jedno- i dwuwymiarowych - Przydatne apki w hipermarketach.

PowerAMP Music Player (płatny) - Wiadomo - do mp3 i tym podobnych.

Shazam Encore - Rozpoznaje tytuły znanych klipów muzycznych.

SoundHound - Rozpoznaje tytuły utworów muzycznych po połączeniu się poprzez internet z bazą danych na serwerze producenta. Rozpoznaje także nucone piosenki - sprawdzałem - działa !!

TubeMate - Ściąga z YouTube pliki wideo.

XWind Downloader - Downloader - Pobiera pliki z kont Premium.

Download All Files - Downloader - Pobiera też z gryzonia (podobno).

Chess Time - Multiplayer Chess - Można nim grać w szachy on-line z ludźmi, którzy mają tak jak my Androida, albo posiadają iPhone’y - u nich ten program nazywa się: Chess Time - Multiplayer game.

Chess Free - Gra w szachy off-line. Różne poziomy wirtualnych przeciwników.
Mydło i powidło :dziwak :francuz

Do góry