"Nieoryginalny" oryginalny win 7

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
:hi
Chciałem być legalny i co ?? ...jak może niektórzy z Was pamiętają jakiś czas temu kupiłem chrześniakowi lapka z win 7hp ( system oryginał ) aktywowany , wszystko ładnie aż po paru dniach chłopaczek dzwoni z newsem o pojawieniu się komunikatu - Ta kopia systemu windows nie jest oryginalna- ?? ....normalnie ręce opadają
W necie znalazłem dziesiatki podobnych wpisów i co najgorsze dziesiatki różnych porad jak to rozwiazać .....dlatego szukam 1go sprawdzonego sposobu
Chyba kompek będzie musiał się przywitać z progsem RemoveWAT

A

Anonymous

Nie no, skoro komputer niedawno kupiony i system powinien być oryginalny to w żadnym wypadku nie używać RemoveWAT itp. O takie coś trzeba walczyć, a nie tak łatwo się poddawać, zapłaciłeś i masz prawo do tego aby wszystko było tak jak być powinno. Najlepiej będzie jeżeli zadzwonisz w tej sprawie do MS

Telefon do działu obsługi klienta
801 802 000 lub 22 594 19 99
w godzinach 8-20 w dni robocze. Opłata za połączenia według stawek Twojego operatora

Lub email:

pomoc@microsoft.com

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Co Ty...Olka ja tak łatwo się nie poddaję :mistrzunio ...ale potwierdziła się reguła że legalny użytkownik ma zawsze pod górkę :szef ...dobrze że mnie to nie dotyczy :Stop

terieron

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
Ola napisał:
... Najlepiej będzie jeżeli zadzwonisz w tej sprawie do MS

Myślę, że najlepiej najpierw do poprzedniego właściciela, ze stosownym textem roztaczającym ponurą wizję przykrości, które mogą go spotkać po następnej rozmowie z MS i podaniu jego danych. Uświadamiając go, że w naszym wesołym kraiku elastyczność art.278 par 2 jest ulubionym narzędziem do polepszania miernych statystyk zarówno prokuratur, jak i tzw.organów)-złóż mu propozycje nie do odrzucenia...
A tak z ciekawości to czy ten Win to box, czy na partycji recovery i czy laptop ma sticker?
Bo ja stawiam, że była to "przeklejka" albo "spolszczenie" wersji dedykowanej (Dell,Fujitsu albo Lenovo), których tony na Allegro.

pkolasa

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
8
Mam nadzieję że władze mnie nie zlinczują, ale pozwolę sobie zareklamować inne forum tym artykułem:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
może i tu się ten przypadek aplikuje?

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
@terieron
Myślę, że najlepiej najpierw do poprzedniego właściciela, ze stosownym textem roztaczającym ponurą wizję przykrości, które mogą go spotkać po następnej rozmowie z MS i podaniu jego danych. Uświadamiając go, że w naszym wesołym kraiku elastyczność art.278 par 2 jest ulubionym narzędziem do polepszania miernych statystyk zarówno prokuratur, jak i tzw.organów)-złóż mu propozycje nie do odrzucenia...
A tak z ciekawości to czy ten Win to box, czy na partycji recovery i czy laptop ma sticker?
Bo ja stawiam, że była to "przeklejka" albo "spolszczenie" wersji dedykowanej (Dell,Fujitsu albo Lenovo), których tony na Allegro.
Nie no..nie zafundowałbym chłopaczkowi lapka od jakiegoś szemranego gostka z allegro ...kompek nowy zakupiony w renomowanym sklepie komputerowym System to wersja oem z partycja recovery i dostałem jeszcze płytę z czystym systemem ( samsung się rzucił :dziwak )
Najdziwniejsze jest jednak to że gdy pojawi się wspomniany komunikat wystarczy otworzyć okno właściwości systemu aby monit zniknął.....lecz na drugi dzień jest to samo ...i tak w kółko

berni42

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Miałem coś podobnego z moim win 7. Okazało się, że to była wina service packa 1 pobieranego przez automatyczne aktualizacje windowsa. Wystarczyło pobrać z neta ręcznie i zaistalować i wszystko było ok :ok
Ale to było dość dawno więc pewnie to coś innego

terieron

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
remool napisał:
kompek nowy zakupiony w renomowanym sklepie komputerowym System to wersja oem z partycja recovery

A to insza inszość ! Spróbuj reaktywować kluczem z naklejki, jak nie to- Recovery OS i wszystkie aktualizacje(łącznie z KB971033) a jak problem się powtórzy-to do sprzedawcy, bo MS i tak do niego odeśle.

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Za parę dni zabiorę się za sprawdzenie wszystkich porad i dam znać w temacie co z tego wyszło

A

Anonymous

remool napisał:
Za parę dni zabiorę się za sprawdzenie wszystkich porad i dam znać w temacie co z tego wyszło
Legionisto-nie szkoda Ci czasu na walkę z wiatrakami ?? Nie lepiej wgrać Chłopcu inny system i olać sprawę :) ?

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Dość często naprawiam komputery i zdarzają się takie przypadki, że Windows 7 Home Premium z partycji Recovery ma inny klucz niż ten na nalepce. Wyobraźmy sobie że partycja Recovery została fabrycznie utworzona dla kilkunastu sztuk komputerów z tym samym systemem i kluczem. Domyślnie system z Recovery zaczyna się instalować po pierwszym uruchomieniu komputera i pod koniec instalacji należałoby wpisać nowy numer z dołączonej dokumentacji i stickera a nie aktywować kluczem który znajduje się w instalacji na Recovery. Niestety większość handlowców sama instaluje system przed sprzedażą, nie zwracając na nic uwagi i potem są te błędy parzystości kluczy i nieoryginalności kopii. Identyfikator tych laptopów jest niemal identyczny, bo wszystkie składają się z tych samych podzespołów, tak,że nie zawsze system antypiracki Microsoftu wyłapie, że jest kilka kopii z tym samym kluczem i jakoś to leci, wiadomo, że do czasu. Jedyna rada to korzystając z okna właściwości systemu zmienić klucz produktu na właściwy z nalepki i dokumentacji i aktywować system ponownie.

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Jak zwykle zapomniałem napisać co "z tego wyszło " :dziwak
Otóż okazało się że problem był bardzo błahy ....zatrzymana usługa ochrony oprogramowania ...po jej uruchomieniu wszystko jest już ok ...bynajmniej chłopaczek już nic nie zgłasza :)

A

Anonymous

W takim razie super, że wszystko się wyjaśniło i jest już OK :) Niech chłopakowi służy laptop :ok

Do góry