- Reakcje/Polubienia
- 58
Jest jeszcze inne rozwiązanie, z którego sam korzystam od jakiegoś czasu. Portfel międzynarodowy Neteller. Zakłada się konto, przysyłają za jakiś czas plastik (wypukły MasterCard). Wybiera się walutę w jakiej ma być i można uzupełniać ją na wiele sposobów. Najlepszą jej zaletą jest generowanie jednorazowych numerów do transakcji. Jeden zakup-jeden numer.ktośtam napisał:O kartach prepaid rozmawialiśmy już z Arturem via PW
Interesowałem się tematem, ponieważ sam potrzebowałem karty kredytowej. Złożyłem nawet wniosek do banku, który po głębszym przemyśleniu wycofałem i kupiłem 3V od VISA.
Zdecydowanie bezpieczniejsze rozwiązanie - potrzebuję skorzystać, to doładowuję, korzystam i koniec.
Nawet jeżeli numer gdzieś "wycieknie", to nikt nie zrobi z niego użytku, bo ta "wirtualna" karta będzie pusta - przelewam tylko tyle ile potrzebuję w danym momencie wykorzystać.
Nie wiem jak to działa w PL ale w Holandii przelewy są księgowane niemal natychmiastowo, więc nie muszę czekać aż środki pojawią się na karcie.