Ocena jakości plików muzycznych

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Przydałby mi się program do oceny jakości plików muzycznych skompresowanych i Lossless.
Ogromna ilość plików muzycznych w necie jest źle poddana obróbce, ostatnio pobierałem pliki które okazały się "wstecznie kompresowane" (mp3 => wav,flac czy ape).
Co prawda można to wykryć analizując pasmo widma, jednak może znacie soft co taką ocenę generuje samoczynnie i wykrywa takie oszustwa " wsadowo "
- mam nadzieję że ktoś się pochwali jakąś nazwą , o ile istnieje coś takiego ;)

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Szukajcie aż znajdziecie. :jezyk
Audiochecker
Darmowa aplikacja, która umożliwia sprawdzenie źródła plików audio w formatach WAV, LPAC, SHN, APE i FLAC. W większości przypadków program może zidentyfikować, czy kompresja tych plików jest faktycznie bezstratna, czy może powstały na bazie innego źródła, np. pliku mp3.

Program wykorzystuje narzędzie auCDtect. Jako wynik analizy wyświetlany jest wynik procentowy.
NqTWz.png

Download:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

hocik

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
466
Miasto
szczecin
foocdtect - dodatek do Foobara2000 , pozwala na sprawdzenie jakości plików muzycznych.

auCDtect Task Manager - jest bezpłatnym narzędziem GUI, które pozwala sprawdzić, czy bezstratne pliki audio powstały z oryginalnej płyty a nie np. z plików mp3. Program portable.
mdcdWq1.png

p.s.przydały by się tagi

Ostatnia edycja:
Do góry