Ostatnio system zwolnił

A

Anonymous

No więc tak od około miesiąca system opóznił z ładowaniem programów,i laptop zrobił się "głośniejszy".Czyściłem Wise Care 365 nie pomogło :dziwak ,raczej opcje malware odpadają bo ostatniego robala złapałem 7 lat temu :wariat .

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
634
Miasto
okolice internetu
Nie, wymienić pastę termoizolacyjną i ogólnie przeczyścić. Jak nie potrafisz - pomoc kolegi lub serwis.

helium

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
2611
Miasto
Kraków
Trzeba wyczyścić wentylator, procka bym nie ruszał bo pasta termo. niema w tym przypadku nic do rzeczy, tak mi się wydaje :nea

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
634
Miasto
okolice internetu
Ale ja nie mówię nic o procku! No i generalna zasada - zamiast lapka lepiej zabierać do wyrka młodą, zdrową i chętną panienkę. Lapek potrzebuje twardego podłoża. W wyrku moment łapie kurz i inne badziewie. Sprawdzone!

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Kalashnikov napisał:
......system opóznił z ładowaniem programów.....
a dokładniej?
....laptop zrobił się "głośniejszy"....
Nagle zamulony i głośny lapek, jednak sprawdź to malware bo może złapałeś "koparkę BTC" :yhy
Sprawdź wykorzystanie procka itp

sPeRaCz

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
23
Kalashnikov napisał:
TajnyAgent napisał:
laptop zrobił się "głośniejszy"

"Układ" chłodzenia.

Czyli podkładka chłodząca czas kupić? :zaciesz

Podkładki chłodzące to buble niedające efektu.

TajnyAgent napisał:
Nie, wymienić pastę termoizolacyjną i ogólnie przeczyścić. Jak nie potrafisz - pomoc kolegi lub serwis.

Powiadasz pastę termoprzewodzącą ? A ja mówię nie. Na 99,99% bedą tam termopady.

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
sPeRaCz napisał
Podkładki chłodzące to buble niedające efektu.
Nie zgodzę się z tym. Podkładka podkładce nierówna, jedne są tylko po to aby być i robić hałas a inne żeby chłodzić a podkładka żeby chłodzić musi pasować do otworów wentylacyjnych lapka bo inaczej będzie tak jak napisałeś, że to "buble niedające efektu"
Mam wydajnego lapka, który pod sporym obciążeniem potrafi nieźle pohałasować ale gdy siedzi na podkładce, której każdy z trzech cichych wiatraków wdmuchuje powietrze w otwory wentylacyjne lapek jest cichy i temperatury idą o parę stopni w dół.

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
64
Miasto
Trójkąt Bermudzki
Być może podkładki to badziewie ale sam kupiłem podkładkę aby służyła jako stół dla laptopa w łóżku w sytuacji gdy nie można tam zaciągnąć "młodej, zdrową i chętną panienki"
Pozdrawiam

wojtek758

Wygadany
Reakcje/Polubienia
2
Podkładek apropos. podkladki dzialajace na zasadzie nadmuchu i podkładki chłodzące. Chłodzącą widzialem ale po obczajeniu ceny.. sam potrzebowalem jekiegos kompresu na czoło.

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
634
Miasto
okolice internetu
Jak masz brud i ledwo dyszący wiatrak to podkładka tyle pomoże co umarłemu kadzidło.Ściemniasz i tyle.

Do góry