panel administracyjny rutera

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
witam Może ktoś mi pomoże w rozwiązaniu tego problemu Otóż po zalogowaniu się do panelu administracyjnego mojego rutera wygląda on tak :
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
tzn zakładki są pootwierane i nie można się dostać do dolnych sekcji Próbowałem logować się z wielu różnych przeglądarek i efekt ciągle ten sam - czyżby ustawienia systemowe to powodowały ? proszę po pomoc jeśli ktoś wie Pozdro

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29988
Miasto
Trololololo
Najprostszą metodą będzie zresetowanie routera do domyślnych ustawień ale oczywiście po tym będziesz musiał na nowo ustawić sobie w nim połączenie.

zapomnij

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
234
OXy ma rację , czasami potrafi małe piepsznięcie piorunka rozstroić routerka. Po resecie komp powinien automatycznie sie połączyć ewentualnie może poprosić o hasło dostępu jeżeli takim zabezpieczałeś sieć.Tylko poszukaj w necie swojego typu rotera i jak go zresetować bo to różnie bywa.

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
kilka krotnie już go resetowałem i problem ciągle istnieje Dodam tylko że na początku problem występował tylko w przeglądarkach odpalonych w sandboxie a na przeglądarkach odpalonych zwyczajnie wszystko było ok Po pewnym czasie jednak i to się skończyło i już tak zostało

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29988
Miasto
Trololololo
Po resecie powinno wrócić do ustawień fabrycznych , jak go resetowałeś ?

SE7EN

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
114
Zobacz czy problem występuje przy próbie zalogowania się do panelu z innego komputera.

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
witam ponownie - reset tak jak w instrukcji rutera - wyłączyłem zasilanie + przycisk Factory Default Reset na tylnym panelu + włączyłem zasilanie trzymając przycisk przez 10 s + puściłem przycisk i poczekałem aż się zresetuje - po zalogowaniu problem pozostaje Zobaczę jak wypadnie próba z logowaniem z innego kompka -Tylko muszę przynieść inny sprzęt do domu bo logowanie przez www do rutera zablokowane a do opcji ( z wiadomych przyczyn ) nie można się dostać

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
a tak w ogóle to dziękuję za zainteresowanie i próby pomocy - może coś wspólnie wykombinujemy Pozdro

sebt

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
może jakiś adblocker blokuje prawidłowe wyświetlanie, coś typy blokowanie bannerow w kasperskim, admuncher, inne blokery, noscript itp.

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
po postawieniu windy na wirtualu ruter działa bez zarzutu - wynika z tego że moje problemy powodują jakieś ustawienia na rzeczywistym systemie - tylko jakie? Na wirtualu zestaw blokerów ten sam co na rzeczywistym

SE7EN

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
114
Spróbuj wyczyścić pliki tymczasowe przeglądarki i inne ciasteczka.

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
minęło już perę dni a problem nadal istnieje Usunąłem wszystko z przeglądarki i nie pomogło Po instalacji czystych przeglądarek ( opera ,IE ,pale moon , dragon itp - problem nadal występuje ) nawet odpalenie ich w sandboxie nic nie daje Dziwne jest to że na windzie odpalonym w virtual boxie przy identycznych ustawieniach przeglądarki i systemu wszystko jest OK - szukam dalej

SE7EN

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
114
Spróbuj dezaktywować ochronę programów które kontrolują ruch sieciowy (zapory, antywirusa, itp.).

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
dzięki SE7EN za zainteresowanie pokombinuje coś dziś i wieczorem dam znać co wyszło

Do góry