Pomocy.Po aktualizacji na Win 8,1 brak Wi-Fi.

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
Na moim laptopie zainstalowałem Win.8 i było wszystko ok. do czasu aktualizacji do 8,1.Chodzi mi o dostęp do Wi-fi.W nowej aktualzacji takowej nigdze nie widzę.Pomóżcie,jak uruchomić funkcję aby mój laptop znów widział wszystkie sieci w zasięgu mojego rutera.W tej chwili mam dostęp do internetu przez połączenie z ruterm przewodem.

helium

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
2611
Miasto
Kraków
W win 8.1 Centrum sieci i udostępniania ikonka powinna być w Trayu o sterownikach to nawet nie wspominam bo zapewne zainstalowane.

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
helium napisał:
W win 8.1 Centrum sieci i udostępniania ikonka powinna być w Trayu o sterownikach to nawet nie wspominam bo zapewne zainstalowane.
Może dokładniej.Po otwarciu Centrum sieci nie widzę żadnej ikonki Trayu.

helium

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
2611
Miasto
Kraków
senior38 napisał:
helium napisał:
Może dokładniej.Po otwarciu Centrum sieci nie widzę żadnej ikonki Trayu.
Chodziło mi oto że poprzez tą ikonkę też można się dostać do Centrum sieci ale jak już tam jesteś to OK. Zerknij tam czy twoja karta sieciowa (Wi Fi) tam jest. Jak niema to zapewne problem ze sterownikiem.

Camel1965

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
37609
Proszę sprawdzić stan karty sieciowej porzez panel sterowania-menadżer urządzeń-karty sieciowe-(karta bezprzewodowa)-właściwości.Być może jest wyłączona.
Brak sterownika objawia się żółtym wykrzyknikiem z napisem nieznane urządzenie.

Camel1965

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
37609
Nie sądzę aby były to kłopoty sprzętowe.Proszę spróbować naprawy połączenia poprzez windowsowe narzędzia znajdujące się w:
Centrum sieci i udostępniania-rozwiązywanie problemów-karta sieciowa.
Najnowszy sterownik do tej karty dla win8.1 to:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Do góry