Tak, ja też tam nic nie dodałem.Możesz sobie jeszcze zrobić tak jak napisał grummer1qaz napisał:Mam pytanie odnośnie tej zakładki:
Czy będzie niedobrze jeżeli nic nie zaznaczę? Chodzi o zakładkę (ClosedFilePath) 7:46 - na filmiku.
Choć ja tego też nie ustawiłem bo w pierwszej piaskownicy odpalam tylko przeglądarki, klienty poczty, czytniki pdf itp. oczywiście z auto czyszczeniem po zamknięciu.W sumie jakby tak dobrze ustawić sobie SB to i można tylko na nim smigać.dla większego bezpieczeństwa w pierwszej piaskownicy można ustawić, żeby tylko wybrane programy mogły łączyć się z internetem, czyli np przeglądarka, komunikator i coś tam jeszcze co sobie chcecie W ten sposób nawet jak złapiemy Keyloggera, to nic nie wycieknie do internetu
grummer napisał:Bardzo dobry poradnik. Ale dla większego bezpieczeństwa w pierwszej piaskownicy można ustawić, żeby tylko wybrane programy mogły łączyć się z internetem, czyli np przeglądarka, komunikator i coś tam jeszcze co sobie chcecie W ten sposób nawet jak złapiemy Keyloggera, to nic nie wycieknie do internetu Oczywiście opróżnianie piaskownicy należy tak ustawić, żeby po zamknięciu aplikacji opróżniał automatycznie. Najlepiej też umieścić folder piaskownic na innej partycji przeznaczonej do tego, aby nie defragmentować niepotrzebnie partycji z windowsem. Tyle ode mnie
1qaz napisał:...
Mam pytanie odnośnie tej zakładki:
Czy będzie niedobrze jeżeli nic nie zaznaczę? Chodzi o zakładkę (ClosedFilePath) 7:46 - na filmiku.
grummer napisał:Bardzo dobry poradnik. Ale dla większego bezpieczeństwa w pierwszej piaskownicy można ustawić, żeby tylko wybrane programy mogły łączyć się z internetem, czyli np przeglądarka, komunikator i coś tam jeszcze co sobie chcecie W ten sposób nawet jak złapiemy Keyloggera, to nic nie wycieknie do internetu Oczywiście opróżnianie piaskownicy należy tak ustawić, żeby po zamknięciu aplikacji opróżniał automatycznie. Najlepiej też umieścić folder piaskownic na innej partycji przeznaczonej do tego, aby nie defragmentować niepotrzebnie partycji z windowsem. Tyle ode mnie
...
Dodam jeszcze, że w pierwszej piaskownicy można ustawić aby tylko wybrane programy mogły się uruchamiać (przeglądarki, komunikatory, PDF, pakiety office, multimedialne odtwarzacze itp.). W ten sposób żaden wirus nie ma prawa się włączyć.