PowerBank do odpalania auta

wcpicker

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
121
Miasto
Łódzkie
mam diesla 1,5 dci i przydałoby urządzenie, które pozwala uruchomić samochód z rozładowanym akumulatorem!
Najczęściej przejeżdżam trasy do 3-5 km no i przy takim użytkowaniu jak wszyscy mówią akumulatorek dostaje po dupie i zalecają regularnie doładowywać aku.
Znalazłem coś takiego

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
w Mediamarkt będzie za 299zł
Czy uważacie że warto zaopatrzyć się w taki sprzęt, wart 3 stówki do pomocy przy porannym odpalaniu diesla.
Miał ktoś , może się podzielić opinią

ichito

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
235
Miasto
Kraków
Nie znajduję sensu zakupu takiego urządzenia, chyba że ktoś mieszka w miejscowościach gdzie nie mógłby liczyć na pomoc innych kierowców. Miałem podobny problemy z akumulatorem i ze 3-4 razy ratowałem się taksówkarzami - koszt usługi to jakieś do 20 zł. W końcu kupiłem nowy akumulator i to z nie najwyższej półki za niecałe 240 zł i na wszelki wypadek kable rozruchowe (koszt do 30 zł)...mam spokój drugi rok. Również przeważnie jeżdżę na krótszych dystansach, ale co jakiś czas urządzam "wycieczki" tak z minimum 60-70 km, żeby akumulator się podładował.

kuba-xp

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
8
Diesel powinien mieć solidny akumulator, co do tego nie ma żadnych wątpliwości. Moim zdaniem kupowanie tego typu sprzętu nie ma większego sensu, skoro w tej cenie można mieć bardzo solidny akumulator. Dwa lata temu też miałem problem z odpalaniem. Kupiłem nowy akumulator BOSCH, kosztował coś około 280 zł, do tej pory samochód odpala jak żyleta, ani razu go nie ładowałem. Moim zdaniem kupno dobrego akumulatora jest po prostu lepszym rozwiązaniem tym bardziej, że sprzęt który chcesz kupić kosztuje dokładnie tyle samo.

Do góry