Problem, przeglądarki, certyfikaty, blokowanie stron

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648
Witam wszystkich. Mam problem albo pytanie lub dwa. Ostatnio korzystam z przeglądarki Slimjet, wszystko działa jak należy poza tym że bez mojej wiedzy instalują mi sie ikony skrutów do kilku stron. Wygląda to tak:
PFrzL2N.png

Strony zablokowałem.
BRfwtLF.png

Nie ma to jednak znaczenia bo i tak instaluje ten wynalazek. Usuwałem po kolei, pliki dodatków, cache, itd. Wykosiłem wszystko i nic to nie dało. Moje pytanie brzmi: jak to usunąć lub zablokować.

Po raz kolejny wróciłem do Pale Moon. Niestety problem jak był tak jest.
m1uvmxp.png

W tym przypadku mogę dodać do wyjątków i strony wczytują się normalnie. Niestety w większości np. Gmail, takiej opcji nie ma.
OyqZlM0.png

Problem tkwi w programie ADguard. Dodawałem do wyjątków, grzebałem w opcjach przeglądarki, wyłączałem wtyczki i wciąż mi wciska o niezaufanym połączeniu, a szkoda by było z tego programu rezygnować. Jeśli ktoś już rozwiązywał ten problem, miał wiedze i się podzielił, było by świetnie.

saper1972

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
1
Zacznij od sprawdzenia poprawności daty i godziny na komputerze

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648
Idąc waszym tropem sprawdziłem:
Czas łącznie z datą jest ok. Pokombinowałem troche ze strefami czsowymi, godziną i datą. Nie to.
Adwcleaner nie znalazł żadnego wpisu. Czysto.
Log moge wrzucić, ale nie ma w nim nic po za standardowymi programami i usługami systemu.
Ogólnie system mam czysty, skanowany dość często wszelakimi programami od wykrywania złośliwego oprogramowania. Problem tkwi raczej po stronie: Pale Moon lub AdGuard. Chyba będe zmuszony napisać do którejś ze stron w tym temacie.
Wracając do slimjet, może ktoś zna wtyczke do chrome która by blokowała instalacje tego typu chłamu.
PFrzL2N.png

dedal

Wygadany
Reakcje/Polubienia
1
Dodaj certifikat Adguarda do Pale Moon i wszystko powinno być dobrze.
Tutaj masz opisane jak to zrobić

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648
dedal napisał:
Dodaj certifikat Adguarda do Pale Moon i wszystko powinno być dobrze.
Tutaj masz opisane jak to zrobić

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

No i dedal tym zposobem rozwiązałeś mój problem. Wielkie dzięki za pomoc. :dziękuję Dał bym z 5 pochwał ale się nie da. :dziękuję

Z pierwszym problemem poradziłem sobie sam. Problem kompletnie błachy. Wystarczyło usunąć ikony z paska narzędzi, o czym nie miałem pojęcia. :facepalm
Qyr1r56.png

Do góry