Problem z dostępem do str. logowania S.M.Górnik

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Od ok. 2 tygodni nie mogę wejść na str. logowania do e-bok S.M.Górnik. Wyświetla się monit o niedostępnej stronie. Sprawdzałam na 4 różnych przeglądarkach i 3 urządzeniach. Sprawdzałam w trybie incognito, przez Wi-Fi/Ethernet i przez dane mobilne. Zadzwoniłam do spółdzielni, a tam pani stwierdziła, że jej normalnie strona działa i nikt nie zgłaszał takiego problemu, więc już zgłupiałam.
Strona:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
- trzeba kliknąć na dole w zielony przycisk logowania, aby wejść na str. logowania (w wersji mobilnej najpierw trzeba kliknąć w kafelek eBOK). Adres pod tym przyciskiem dynamicznie się zmienia, więc nie mogę podać bezpośrednio adresu str. logowania, ale w tej chwili wygląda on tak:
::: - wg AI coś tam jest z nim nie tak, ale AI nie jest zbyt wiarygodne, więc nie wiem czy to prawda. Wg jego porady sprawdzałam jeszcze zmianę DNS na 1.1.1.1, ale to nie pomogło.
Dodam jeszcze, że gdy próbowałam wejść przez dane mobilne na smartfonie, to najpierw pojawił się komunikat, że połączenie nie jest prywatne i może być niebezpieczne. Kliknęłam aby otworzyć str. mimo to, ale wtedy znów pojawił się monit o niedostępności strony. Na laptopie (cały czas podłączony kablem do internetu) i tablecie, gdzie próbowałam przez Wi-Fi/Ethernet, od razu jest komunikat o niedostępności. Internet mobilny mam od tego samego dostawcy, konkretnie Play.
Poprosiłam jeszcze znajomą o sprawdzenie i jej się ta strona wczytuje. Nie wiem w takim razie, czy to wina spółdzielni czy jednak Play, ale ta znajoma też ma internet z Play...
Ogólnie od dawna zauważyłam, że mój internet w domu jest trochę niestabilny i często na 1-5 s zrywa połączenie, ale generalnie nie mam problemu z wczytywaniem stron ani logowaniem np. do banku, Taurona itp.
Ktoś ma pomysł, co z tym zrobić? Czy mam dzwonić do spółdzielni ponownie, czy jednak do tego Play?

Delete

al

Osoba forumująca
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
13446
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Może Cię wyrzucili ze spółdzielni.

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Czyli mam rozumieć, że nie ma sensu pytać na tym forum?
Jeśli nie jestem tu mile widziana, to proszę usunąć moje konto

Ostatnia edycja:

al

Osoba forumująca
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
13446
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Co Ty taka wrażliwa. Pytaj się jak czegoś potrzebujesz. Przecież nawet czasem coś podpowiadam.

Ircus

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
62092
Od ok. 2 tygodni nie mogę wejść na str. logowania do e-bok S.M.Górnik. Wyświetla się monit o niedostępnej stronie. Sprawdzałam na 4 różnych przeglądarkach i 3 urządzeniach. Sprawdzałam w trybie incognito, przez Wi-Fi/Ethernet i przez dane mobilne. Zadzwoniłam do spółdzielni, a tam pani stwierdziła, że jej normalnie strona działa i nikt nie zgłaszał takiego problemu, więc już zgłupiałam.
Strona:
- trzeba kliknąć na dole w zielony przycisk logowania, aby wejść na str. logowania (w wersji mobilnej najpierw trzeba kliknąć w kafelek eBOK). Adres pod tym przyciskiem dynamicznie się zmienia, więc nie mogę podać bezpośrednio adresu str. logowania, ale w tej chwili wygląda on tak:
::: - wg AI coś tam jest z nim nie tak, ale AI nie jest zbyt wiarygodne, więc nie wiem czy to prawda. Wg jego porady sprawdzałam jeszcze zmianę DNS na 1.1.1.1, ale to nie pomogło.
Dodam jeszcze, że gdy próbowałam wejść przez dane mobilne na smartfonie, to najpierw pojawił się komunikat, że połączenie nie jest prywatne i może być niebezpieczne. Kliknęłam aby otworzyć str. mimo to, ale wtedy znów pojawił się monit o niedostępności strony. Na laptopie (cały czas podłączony kablem do internetu) i tablecie, gdzie próbowałam przez Wi-Fi/Ethernet, od razu jest komunikat o niedostępności. Internet mobilny mam od tego samego dostawcy, konkretnie Play.
Poprosiłam jeszcze znajomą o sprawdzenie i jej się ta strona wczytuje. Nie wiem w takim razie, czy to wina spółdzielni czy jednak Play, ale ta znajoma też ma internet z Play...
Ogólnie od dawna zauważyłam, że mój internet w domu jest trochę niestabilny i często na 1-5 s zrywa połączenie, ale generalnie nie mam problemu z wczytywaniem stron ani logowaniem np. do banku, Taurona itp.
Ktoś ma pomysł, co z tym zrobić? Czy mam dzwonić do spółdzielni ponownie, czy jednak do tego Play?

Delete
Przeskanuj HitmanPro

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
@Ircus - ale co mam przeskanować? Czytałeś cały post? U mnie ta strona nie działa na 3 różnych urządzeniach i nawet na danych mobilnych

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
AI jeszcze doradził sprawdzić przez VPN i przez VPN strona wreszcie się wczytała. Tylko chyba to nie jest normalne?
Poza tym i tak nie udało się zalogować, a teraz już nawet przez VPN się nie wczytuje

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
32879
Miasto
Trololololo
Strona:

Delete
Certyfikat jest na tej stronie ok, jest kłódka także na lapku czy na smartfonie powinno być tak samo. Sprawdziłem i u mnie działa ok. Korzystasz z jakiegoś VPNa :?? Jeśli tak to odwiedź stronę z innego IP i jeśli będzie działać to znaczy że to wina Playa.

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Zmieniłam w VPN z Afryki na Europę i znów się wczytała i wreszcie udało się zalogować. Czyli to wina Play?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
32879
Miasto
Trololololo
Może być tak jak @al napisał, tzn. admin tej strony spółdzielni zablokował IP Playa z którego aktualnie korzystasz, znajoma ma inny IP i dlatego jej działa.

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Ale dlaczego miałby coś takiego zrobić?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
32879
Miasto
Trololololo
Zmieniłam w VPN z Afryki na Europę i znów się wczytała i wreszcie udało się zalogować. Czyli to wina Play?
I tak i nie, z tego IP z którego aktualnie korzystasz mogły być robione jakieś ataki na stronę i zblokowali IP, to jest robione z automatu. Podobnie jest u nas na forum. Nie tylko Ty korzystasz z tego IP zapewne. Poczytaj czy w Playu jest IP stałe czy dynamiczne, Bardzo prawdopodobne że po zresetowaniu ruotera dostaniesz nowe IP i problem zniknie.

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Już resetowałam modem. IP jest stałe, bo to internet z UPC, tylko Play przejęło UPC, ale poza tym nic się nie zmieniło

Do góry