Problem z MBAM

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Mam problem z MBAM Pro(Malwarebytes) ,otoz od jakiegos czasu, mniej wiecej 1.5 miesiaca, Mbam przestaje reagowac.W jednym dniu dziala normalnie a po uruchomieniu komputera nastepnego dnia program juz nie staruje razem z windowsem.Przy recznym uruchomieniu pojawia sie okno programu ale nic z nim nie da sie zrobic, zadnego skanowania, zadnych ustawien ,nie nie dziala.Program wyswietla info ,,your database are out of date'' i niestety z tym tez nic nie moge zrobic bo mam rowniez komunikat ,,unable to access udate server''.
Normalnie program mam w jezyku pl a a po awarii wyskakuje mi eng i tez nie moge tego zmienic.Po odinstalowaniu i wyczyszcenu rejestru z pozostalosci po programi ponowna instalacja tez nic nie daje ,podczas instalowanie wyskakuje monit o tym ze nie mozena zainstalowac jakiegos modulu co moze byc spowodowanie infekcja jakims rootkitem.
Skanowanie wszelkiej masci programami antywirusowymi, zcyscicielami itp nie wykazuje zadnej infekcji.Na nowym systemie program dziala normalnie przez jakies 2-3 tygodnie i z powrotem pojawia sie problem.
Na poczatku myslalem ze to moze jakis konflikt z AG ale odinstalowaniu problem pozostal.Moze ktos mial podobny problem?

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Securitas napisał:
podczas instalowanie wyskakuje monit o tym ze nie mozena zainstalowac jakiegos modulu co moze byc spowodowanie infekcja jakims rootkitem.

Miałem już dwa razy taki przypadek. Był komunikat o braku załadowania modułu i ewentualnym rootkicie. Działo się to zaraz po starcie systemu. Pozwoliłem na restart i skanowanie na obecność rootkitów zanim uruchomi się system. Skan się skończył (nic wykrytego) i wszystko się zamroziło. Musiałem twardo zresetować, bo ani rusz. Ściągnąłem jeszcze TDSSKiller dla potwierdzenia braku rootkitów. Od czasu wersji Premium czasem podczas skanowania się MBAM wiesza, więc raczej to są jakieś niedoróbki.

Ircus

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
54764
Witam.. też tak miałem ,ponowna instalacja udawała się do pewnego czasu ,ale dwa razy nie udało się ,musiałem przywracać system z kopi obrazu systemu ,jak zauważyłem MBM kaszanił się po aktualizacji Windows Update..

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Ircus napisał:
jak zauważyłem MBM kaszanił się po aktualizacji Windows Update..

Bardzo możliwa jest ta korelacja, a ja nie skojarzyłem tego z WU. :scratch

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
:ireful noz karwasz twarz...a taki był ładny..
Cholercia co tu robic z tym fantem?
Tak sobie teraz pomyslalem...a czy moze wina lezy po stronie 64bit. systemu? Gdy uzywalem 32 nigdy nie mialem takich problemow.

Ircus

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
54764
Securitas napisał:
:ireful noz karwasz twarz...a taki był ładny..
Cholercia co tu robic z tym fantem?
Tak sobie teraz pomyslalem...a czy moze wina lezy po stronie 64bit. systemu? Gdy uzywalem 32 nigdy nie mialem takich problemow.
Nie ,na pewno mam na windows 7 64 Bit nie mam żadnego problemu ,natomiast windows 8.1 broblem występuje .

Do góry