Problem z nagrywarką SH-224DB

polpio

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Witam
Od pewnego czasu mam duży problem z nagrywarką, która samoczynnie przestawia sobie prędkość nagrywania nawet na taką gdzie największa wynosi 2,4x.
Wielokrotnie wgrywałem ponownie Nero Expres oraz Firmware nagrywarki SH-224DB_SB01.
Po wgraniu jednokrotnie mogę nagrać cokolwiek z maksymalną prędkością 12x (płyty DVD 16x) po czym znowu powraca norma maksymalnej prędkości 2,4x
Czyszczenie rejestru i systemu nie pomaga. Proszę poradźcie co może być tego przyczyną.
pozdrawiam

Andy

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
64
Bardzo dawno temu miałem podobny problem. Nie pamiętam dokładnie jak go rozwiązałem ale było to chyba coś związane z ustawieniem trybu urządzenia w Windows XP. Nie pamiętam jednak jak to zrobiłem.

Andy

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
64
Jak dobrze pamiętam miałem chyba zmieniony tryb nagrywarki.
Poczytaj podobne wątki pod tymi adresami.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Wydaje mi się że masz podobny problem co opisany w pierwszym z linków. Jednak przed wprowadzaniem jakichkolwiek zmian u siebie przeczytaj do końca wszystkie wątki w pierwszym z linków.

polpio

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Niestety nic nie pomaga. Co jest najdziwniejsze to oprócz czyszczenia systemu nic nie robiłem przed powstaniem tych problemów. Ponadto test nagrywarki przeprowadzony w Nero wykazuje prędkość nagrywania 48x
pozdrawiam

Do góry