Problem z Norton IS 2012 i gra Combat Arms

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Wczoraj zainstalowalem sobie Nortona IS 2012(system tez stawiany wczoraj) , po przeskanowaniu systemu oczywiscie nic nie wykryl(zero syfu na dysku) Zainstalowalem sobie Combat Arms i...zaczely sie problemy.
Ustawilem sobie reguly na Combat-a wiec firewall nie blokuje , ale przy probie uruchomienia Norton blokuje gre gdyz wykrywa w engine.exe wirusa WS.Trojan.H .Jest to o tyle dziwne ze wczesniej ani , Kaspersky IS 2012 , Comodo IS 2012 nie robily zadnego problemu.
Dzis znowu postawilem system ( Oryginalny) i znowu zainstalowalm gre oraz Nortona IS 2012 , i problem dalej wystepuje.Gra pobrana z serwera Nexona wiec jest bezpieczna , po pobraniu zainstalowalem na innym kompie i przy Comodo IS 2012 dziala bez problemu .
Reinstal gry tez nie pomogl...czy ktos mial podobne problemy?

SE7EN

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
114
Podeślij im próbkę pliku która wywołuje fałszywy alarm i dodaj go do wykluczeń. Dla pewności przeskanuj też plik na Virustotal.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Plik automatycznie zostal wyslany , dodanie do wyjatkow ani tworzenie reguly nic nie daje.
Odinstalowalem gre , przeskanowalem rejestr czy zadnych smieci nie ma, restart.Pobralem przez CAE downloader ( domyslnie tak sie pobiera gra Combat Arms)nowa kopie gry .., Zaczynam instalowac i znowu to samo ...Norton wykrywa WS.Trojan.H oraz wysyla probki do analizy...
Wrrrrrrr...do dupy z tym Nortonem :( Skoro Kaspersky , Comodo i Trusport nie znajduja zadnego syfu to zasrany Norton moze mnie cmokna w zadek i idzie w cholere !!
WON Z MOJEGO KOMPA NORTONIE ZASMARKANY!!!.
ps. Wracam do Comodo IS.

A

Anonymous

Securitas napisał:
dodanie do wyjatkow ani tworzenie reguly nic nie daje.
.
Nie bardzo rozumiem ? Dodajesz do wyjątków i dalej jest skanowany i wykrywany ? Miałem testowo NIS 2009,2010 i 2012 i nigdy po dodaniu do wyjątków jakiegoś pliku nie występował ten problem.

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
No wlasnie tu jest problem...pierwszy raz mi sie cos takiego zdarzylo i dlatego zalozylem temat...Standardowo do wyjatkow dodaje 3 pliki. jeden exe do uruchmonienia gry, drugi do aktualizacji a trzeci jest od hackshield-a, w tym przypadku tez tak zrobilem .Moje zdziwienie bylo wielkie gdyz przy probie uruchomienia gry Norton poinformowal mnie ze program chce uzyskac dostep do internetu( mimo reguly zezwalajacej na dostep) , oczywiscie zezwalam na ten dostep i ...zaczyna sie skanowanie i wykrycie trojana...podejrzewam ( a w zasadzie jestem na 100% pewien )ze chodzi tu o zabezpieczenie gry programem Blackclipher i Norton wariuje .
Falszywy alarm ale jak cholercia komplikuje zycie :(

SE7EN

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
114
Spróbuj dodać cały folder z grą do wykluczeń.

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
w nortonie robisz 2x wyjątek
If you're sure the file is harmless exclude it from AutoProtect and Sonar.
Settings -> Computer Settings -> Items to Eclude from Auto-Protect
and
Sonar -> Configure -> Add...
P.S.
Jak nis Ci nie pasi mogę ten ciężar zbędnej licki przejąć ...... :zawsty .... chociaż moja ma jeszcze 120 dni więc może komuś innemu się przyda ....

Do góry