Problem z płatnością przez PayPal

Status
Zamknięty.
A

Anonymous

Cześć, mam do Was pytanie odnośnie PayPal, mianowicie chcę zapłacić za półroczną subskrypcję na pewnej stronie, jest to €18.00 na złote mniej niż 80zł, na koncie PayPal mam 80zł, na samym początku miałam problem ponieważ pojawiał mi się komunikat:

Aby zapłacić za ten zakup teraz, powiąż ze swoim kontem PayPal kartę kredytową lub debetową

A ponieważ cena podawana jest w euro, to pomyślałam, że zmienię zł właśnie na euro, tak też zrobiłam, to teraz pojawia się komunikat:

Niestety, w tej chwili nie możemy przetworzyć płatności za pośrednictwem Twojego konta PayPal

Może macie jakiś pomysł?

Tutaj Screeny:

94eBNj6.jpg

5tktkhr.jpg

xta3JDC.jpg

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12560
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Jeśli konto jest niezweryfikowane to ma określony limit wysyłania. Możliwe, że akurat osiągnęłaś ten limit i dlatego pieniędzy nie prześlesz.

A

Anonymous

Nie mam karty debetowej, co zrobić w takim przypadku i jak poradzić sobie z tym problemem z PayPal?

alberto

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
217
Ola napisał:
Nie mam karty debetowej, co zrobić w takim przypadku i jak poradzić sobie z tym problemem z PayPal?

Doładuj konto, czyli zrób przelew ze swojego konta w banku. Masz powiązane konto bankowe z PayPalem?

A

Anonymous

Nie konto bankowe nie jest powiązane, a nie da się jakoś bez łączenia? Nie wystarczy, to, że pieniądze są na koncie PayPal?

graf

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Do płacenia i przelewów nie jest konieczne podpinanie konta bankowego. Można dokonywać tych operacji bez wcześniejszej weryfikacji. Trzeba jednak wiedzieć, że jest to możliwe do jakiegoś limitu który ustalili.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Jeżeli chodzi o problem, to z tego co widzę przyczyny mogą być różne:
- problemy po ich stronie
- problemy z używaną przeglądarką lub stosowanymi zabezpieczeniami
- podawanie innych danych u sprzedawcy niż te w PayPal
- brak wystarczających środków na koncie PayPal
- sprzedawca nie akceptujący niezweryfikowanego konta PayPal, kart debetowych... itd. itp.
- pewnie jeszcze jakieś o których nie pamiętam lub nie wiem

Sam miewałem podobne problemy lub taki sam problem. W jednym przypadku wystarczyło podać ten sam e-mail który jest podany w PayPal (nie chciałem podawać tego od konta ale się inaczej nie dało), w innym minimalnie za mała kwota na koncie choć widząc ile mam zapłacić dokładnie taką przelałem na konto bankowe podpięte do PayPal. Na początku też chyba (zaraz po założeniu konta), zdaje się że musiałem odczekać jakiś czas z zakupami.

Jeżeli zdecydujesz się na podpinanie konta bankowego i weryfikację, to musisz wiedzieć że pobiorą Ci z konta chyba z 6 zł, które po jakimś (dłuższym) czasie z powrotem Ci oddadzą. Ja mając kartę zakupioną w WBK, nie doczekałem się ich zwrotu bo termin ważności karty upłynął i pieniądze gdzieś tam poszły... To jednak nie była ich wina, choć szczerze mówiąc mogliby szybciej zwracać te pieniądze.

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Ola napisał:
Nie konto bankowe nie jest powiązane, a nie da się jakoś bez łączenia? Nie wystarczy, to, że pieniądze są na koncie PayPal?

Da się! Musi Ci ktoś przelać ze swojego konta PayPal. :p

A

Anonymous

Na pewno nie jest to za mało pieniędzy, bo mam o 5 zł więcej, a jeżeli chodzi o limity, to też nie to, limity mam duże:

T3rYbjK.png

Jakoś sobie chyba z tym problemem poradzę :) Dzięki Wam wszystkim za odpowiedzi

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12560
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Ola napisał:
Na pewno nie jest to za mało pieniędzy, bo mam o 5 zł więcej, a jeżeli chodzi o limity, to też nie to, limity mam duże:

T3rYbjK.png

Jakoś sobie chyba z tym problemem poradzę :) Dzięki Wam wszystkim za odpowiedzi

Daj dane do konta, ja sprawdzę ;)

Status
Zamknięty.
Do góry