Problem z pamięcią w telefonie.

A

Anonymous

Witam :england otóż mam taki mały problemik z telefonem gdy instaluję aplikację to zapisuje mi się na pamięci masowej telefonu wiadomo pamięć masowa zabraknie to nic nie mogę zainstalować mimo iż posiadam kartę SD 2gb którą telefon widzi.Ale gdy się skończy masowa pamięć zostaje powiadomiony o braku pamięci.

A

Anonymous

Witam,jest kilka aplikacji(darmowych),które potrafią przenieść niektóre programy z pamięci tel. na kartę SD(np.App Backup&Restore i -o ile pamiętam-Norton).Pozdrawiam

A

Anonymous

keram napisał:
Witam,jest kilka aplikacji(darmowych),które potrafią przenieść niektóre programy z pamięci tel. na kartę SD(np.App Backup&Restore i -o ile pamiętam-Norton).Pozdrawiam

Tak ale co z tego z tego, że ja przeniosę wszystkie aplikacje na kardę SD a zostanie mi np:150mb masowej a chcę zainstalować aplikację która waży 250mb ?

A

Anonymous

Przenieś przez komputer. Podłącz komórkę pod kompa i skopiuj co chcesz na karte pamieci.

Gonzoo

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Na androidzie to mam tak : ustawienia-aplikacje- zarzadzaj aplikacjami . Klikasz apke i przenies na karte pamieci . Niektorych sie nie da przeniesc.
Ewentualnie proponuje advanced mobilecare , w ktorym znajdziesz menadzera aplikacji

sPeRaCz

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
23
Telefon ma roota ?
Musi mieć, aby instalować / przenosić apki na SD.

A

Anonymous

Ludzie !! Mnie nie chodzi o przenoszenie aplikacji na kartę SD !! Co z tego, że przeniosę wszystko co tylko będę mógł i zostanie mi masowej 150mb ? a chcę zainstalować aplikację, która waży 250mb.

A

Anonymous

A po zrootowaniu telefonu od razu wszystkie aplikacje będą się instalowały na karcie pamięci ??

sPeRaCz

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
23
Nie. Nawet nie ma takiej opcji. Potrzebna jest aplikacja App2SD. Do tego na karcie SD muszą być utworzone partycje ext.
Jeszcze kwestia jaki Android. Jeżeli poniżej 4.0 to zapomnij.

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
Trzeba zrootować androida, programem ustawić kartę SD jako pamięć wewnętrzną telefonu i wtedy android będzie tam instalować programy. Tak jest w większości przypadków.
ALE:
1. jeśli serwis wykryje roota to tracisz gwarancję
2. karta sd staje się integralną częścią telefonu - wyjęcie jej może źle wpłynąć na telefon - może ale nie musi
3. żeby było sens zaaplikuj szybką kartę (class 10) co najmniej 8 - 16 GB, żeby jej nie wyciągać

Zanim się za to zabierzesz przejrzyj odpowiednie forum, np. forum android pl. Jeśli coś spartolisz to uceglisz telefon

Gonzoo

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Moze ktos mi powiedziec gdzie znajde superoneclick ?

Jeszcze roota nie robilem a przydaloby sie . pozdro

sPeRaCz

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
23
Conti napisał:
Trzeba zrootować androida, programem ustawić kartę SD jako pamięć wewnętrzną telefonu i wtedy android będzie tam instalować programy. Tak jest w większości przypadków.
ALE:
1. jeśli serwis wykryje roota to tracisz gwarancję
2. karta sd staje się integralną częścią telefonu - wyjęcie jej może źle wpłynąć na telefon - może ale nie musi
3. żeby było sens zaaplikuj szybką kartę (class 10) co najmniej 8 - 16 GB, żeby jej nie wyciągać

Zanim się za to zabierzesz przejrzyj odpowiednie forum, np. forum android pl. Jeśli coś spartolisz to uceglisz telefon

Zapraszam do swojego serwisu to obalę pkt. 2 oraz 3

sPeRaCz

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
23
Gonzoo napisał:
Moze ktos mi powiedziec gdzie znajde superoneclick ?

Jeszcze roota nie robilem a przydaloby sie . pozdro

Jaki telefon ? Jest kilka innych bezpieczniejszych aplikacji.

Do góry