Problem z pobieraniem z dobreprogramy.pl

Status
Zamknięty.
A

Anonymous

Re: Problem z pobieraniem ze strony programy dla Windows

Ircus napisał:
DP jest zgłoszony jako siewca AdWare i przez niektóre systemy zabezpieczeń jest identyfikowany jako zagrożenie (menedżer pobierania DP).

Zresztą słusznie DP to syf.

No chyba troszkę przesadziłeś z tym syfem
generalnie to raczej nie przesadził, DP jest nastawiony na zysk i w d....e ma użytkowników
wazna jest tylko ilość odwiedzajacych i reklamy :hippie

Ircus

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
54790

generalnie to raczej nie przesadził, DP jest nastawiony na zysk i w d....e ma użytkowników

Tak tylko że teraz jak ściągasz przez asystenta pobierania ,nic się nie dzieje jak dawniej od razu antywirki krzyczały !!

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
Koledzy zalazłem przyczynę.Po odinstalowaniu Stycky Passport tą nową wersję,pobieranie wróciło,ale dlaczego stało się to przez ten program to nie mam pojęcia.Dodam że moim zabezpieczeniem jest tylko AppGuard a pliki pobieram IDM,przeglądarka Firefox.

Tomasz Bielski

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
32
Miasto
Szczecin

jorn napisał:
Ircus napisał:
DP jest zgłoszony jako siewca AdWare i przez niektóre systemy zabezpieczeń jest identyfikowany jako zagrożenie (menedżer pobierania DP).

Zresztą słusznie DP to syf.

No chyba troszkę przesadziłeś z tym syfem
wazna jest tylko ilość odwiedzajacych i reklamy :hippie

Zgadzam się! W dodatku ich FTP ma pełno zawirusowanych plików. Ostatnio pobrałem program umieszczony na ich ftp i zainstalowałem go na drugim kompie na którym był antywirus Panda i niestety.. Backdoor i jakiś trojan zaatakował mój komputer.. Poł dnia się męczyłem i bitdefenderem je pokonałem.

Ich ostatnie aktualizacje również są jakieś opóźnione - konkurencyjne serwisy mają nowości i aktualizacje o wiele szybciej - dla mnie to akurat istotne.

marsellusaliveinНиш

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
37

zefirek83 napisał:
Zgadzam się! W dodatku ich FTP ma pełno zawirusowanych plików. Ostatnio pobrałem program umieszczony na ich ftp i zainstalowałem go na drugim kompie na którym był antywirus Panda i niestety.. Backdoor i jakiś trojan zaatakował mój komputer.. Poł dnia się męczyłem i bitdefenderem je pokonałem.

Daj jakiś dowód, albo nie opowiadaj bajek, bo nie chce mi się w to wierzyć

a do pobierania programów, polecam najprawilniejsze
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
:klawik.

Tomasz Bielski

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
32
Miasto
Szczecin
Niby jak mam dać dowód? :) I to nie tylko ja tak krytycznie oceniam DB. Ich instalator swego czasu rozprowadzal cholerną Delta toolbar. To była taka wkurzająca rzecz że głowa boli.Wielokrotnie ja i wielu znajomych mieli do czynienia z wirusami gdy coś pobierali z DB. No ale jak mówie mi się ten portal nie podoba to nie znaczy, że innym również..

Co do serwisu Nsanedown to tam przecież jest masa pirackich rzeczy.. Nawet od nich nie pobieram ;). Ale forum mają spoko

Co do DB to lubię jedynie ich blog - dawno temu było tam znacznie lepiej. Wolę inne serwisy. Np jeśli chodzi o aktualizacje i pobieranie programów to polecam softpedia lub instalki.pl i ew majora. Fakt na tych portalach też bywają instalatory ale nie zawierają ukrytych wirusów. Jedynie trzeba czytać przed klikaniem :). Zawsze też wystarczy pobrać bezpośredni link z ich witryn.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30552
Miasto
Trololololo
Pewnie z tym ich downloaderem pobrałeś i tyle, mało prawdopodobne aby to były jakieś backdoory.Adware jak najbardziej bo to przecież te ich oczojebliwe reklamy.Pamiętaj też że Antywirus może źle sklasyfikować zagrożenie, źle lub błędnie.

Pobierać programy to raczej polecam z instalki.pl i innych.

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
634
Miasto
okolice internetu
Ja już dawno odpuściłem sobie dobreprogramy. Z powodów jak wyżej, a także dlatego, że dzieciarnia tam przesiaduje i truje 4 litery, między innymi "nasz" darom. Jeżeli już - preferuję Programosy.pl

Tomasz Bielski

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
32
Miasto
Szczecin
OXYGEN THIEF napisał:
Pewnie z tym ich downloaderem pobrałeś i tyle, mało prawdopodobne aby to były jakieś backdoory.Adware jak najbardziej bo to przecież te ich oczojebliwe reklamy.Pamiętaj też że Antywirus może źle sklasyfikować zagrożenie, źle lub błędnie.

Pobierać programy to raczej polecam z instalki.pl i innych.

Nie, te backdoory i trojany to nie było z ich downloadera.. Były to jakieś dwa programy z ich prywatnego ftp, który zresztą od dawna jest uznawany za zawirusowany (No ale jak wiemy przeglądarki też mają swoje figle i przesadzają z tym ostrzeganiem). No ale po ich zainstalowaniu miałem niezłe przeboje.. Było to parę ładnych lat temu - już nie pamiętam co to były za softy. Od tego czasu już od nich nie pobierałem - wiadomo człowiek się zrazi. Na szczęście są alternatywne i dużo lepsze portale.

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4459
Miasto
Polska
.
Nie za bardzo rozumiem. DP mają linki bezpośrednie do pobierania, a także linki do stron producentów (co jest obecnie coraz rzadziej spotykane), na których można poszperać.
A czy są komercyjni, czy nie, to ich broszka. Nie wszyscy chcą wszystko robić za darmo.

Tomasz Bielski

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
32
Miasto
Szczecin
TajnyAgent napisał:
Było to parę ładnych lat temu - już nie pamiętam co to były za softy. Od tego czasu już od nich nie pobierałem - wiadomo człowiek się zrazi. Na szczęście są alternatywne i dużo lepsze portale.

O żesz... Wychodzi na to, że dyskutujemy o niczym...Od razu trzeba było zacząć: dawno, dawno temu....

Dawno, dawno temu to żyły dinozaury :p.. Ja miałem na myśli dużo bliższy okres parę lat temu.. ;)

Kamelka

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
45687
Miasto
Gdzieś w Polsce
Problem rozwiązany, a kolejne posty nic nie wnoszą. Jeśli jeszcze ktoś chce coś dopisać to szybko bo zamykamy.

Status
Zamknięty.
Do góry