Problem z Sandboxie+Emsisoft Anti-Malware

baarao7

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
3
Witam,
po zainstalowaniu Emsisoft Anti-Malware przestały odpowiadać programy, które dotąd uruchamiałam w piaskownicy (np.przeglądarka). Wyskakuje tylko takie okienko:
snap2012032519h21m06s00.png

Szukałam na forum Sandboxie, ale nie znalazłam rozwiązania.

P.s. Taki sam problem miałam, gdy zainstalowałam F-secure IS 2011. Sandboxie nie chciało się uruchomić, nawet gdy wyłączałam ochronę F-secure. Problem zniknął po odinstalowaniu F-secure.

Moje pytanie brzmi - czy mogę jakoś ustawić EAM, by nie przeszkadzało w działaniu Sandboxie?

A

Anonymous

EAM'owi nie przeszkadza SandBoxie (chyba że się mylę), sam posiadam EAM i SandBoxie. I jeszcze nie trafiłem na taki problem. Moja rada jest taka iż może spróbuj odinstalować SandBoxie i zainstalować ponownie, lub zrobić reinastalację SandBoxie. Mogę się mylić, ale sądzę że reinstalacja czy wcześniejsza deinstalacja SandBoxie i instalacja ponownie, powinna pomóc.

P.S
No chyba że próbowałeś zainstalować EAM w piaskownicy, to się nie dziw dlaczego takie coś się pokazuje. ;)
Bo też kiedyś próbowałem zainstalować EAM w piaskownicy, to mi SandBoxie poblokował EAM'a. ;)

przemo

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Posiadam EAM i SandBoxie, nigdy nie miałem z nimi wzajemnych problemów-system win7 32 bit

baarao7

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
3
Neo napisał:
P.S
No chyba że próbowałeś zainstalować EAM w piaskownicy, to się nie dziw dlaczego takie coś się pokazuje. ;)
Bo też kiedyś próbowałem zainstalować EAM w piaskownicy :p, to mi SandBoxie poblokował EAMA. ;)

EAM zainstalowałam bez udziału Sandboxie:jezyk

Tak się składa, że programy zainstalowane w piaskownicy uruchamiają się normalnie (zainstalowałam je w specjalnie na to utworzonej pisakownicy).
Spróbuję z reinstalacją, choć gdy miałam ten problem z F-secure - ponowna instalacja Sandboxie nic nie pomogła, nadal wyskakiwało to okienko

P.s. Ja posiadam Win Vista

Tak jak myślałam - reinstalacja Sandboxie nic nie pomogła :(

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30522
Miasto
Trololololo
może dodaj sandboxie do wykluczeń, ale kurde jak dodasz to lipa ze skanowaniem

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Hmmm a zaznaczenie tej opcji nie poprawi kompatybilności ??
3wsWS.jpg

baarao7

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
3
OXYGEN THIEF napisał:
może dodaj sandboxie do wykluczeń, ale kurde jak dodasz to lipa ze skanowaniem

Już dodałam Sandboxie (pliki: start.exe, sbiectrl.exe) do wykluczeń - podobnie kombinowałam w przypadku F-secure.

remool napisał:
Hmmm a zaznaczenie tej opcji nie poprawi kompatybilności ??
3wsWS.jpg

Obecnie nie mogę tego zrobić - nie mogę uruchomić okna głównego Sandboxie (cały czas wywala błąd), a co za tym idzie również ustawień. Ale twoja podpowiedź natchnęła mnie do innego rozwiązania - reinstalacji EAM.

A

Anonymous

Po co przy Sandboxie używać EAM ?? Nie ma nic lżejszego to tego piasku ? Dziwne macie pomysły :scratch

baarao7

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
3
Ten post tylko w celu zakończenia wątku - po usilnych poszukiwaniach na różnych forach (również producentów) doszłam do wniosku, że rozwiązanie mojego problemu jest jedno - pożegnałam się z Emsisoft Anti-Malware. Obecnie Sandboxie działa bez problemu. Dziękuję wszystkim za komentarze i próby pomocy, pozdrawiam :dziękuję

Do góry