Problem z zainstalowaniem CyberGhosta

mar.743

Świeżak
Reakcje/Polubienia
8
Witam!

Ostatnio była promocja na CyberGhosta, więc postanowiłem skorzystać. Niestety, w trakcie instalacji programu (właściwie już po zainstalowaniu) wyskakuje komunikat, że mój system wymaga ściągnięcia dodatkowych składników. Tak to wygląda na screenie:

Cyber_Ghost.png

Po kliknięciu "Tak" coś tam chyba próbuje ściągać przez kilka minut, po czym znowu wyskakuje to samo okno i tak w nieskończoność. Gdy kliknę "Nie", program nie uruchamia się, a w Menadżerze Zadań wyłącza się proces CyberGhosta.

O co chodzi? Co to za składniki? Czy ktoś zetknął się z tym problemem? Wersja CyberGhosta jest najnowsza, system to Windows Vista z najnowszymi aktualizacjami. Wyłączenie antywirusa (Avast) i zapory systemowej nic nie daje.

Camel1965

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
37610
mar.743 napisał:
Witam!

Ostatnio była promocja na CyberGhosta, więc postanowiłem skorzystać. Niestety, w trakcie instalacji programu (właściwie już po zainstalowaniu) wyskakuje komunikat, że mój system wymaga ściągnięcia dodatkowych składników. Tak to wygląda na screenie:

Cyber_Ghost.png

Po kliknięciu "Tak" coś tam chyba próbuje ściągać przez kilka minut, po czym znowu wyskakuje to samo okno i tak w nieskończoność. Gdy kliknę "Nie", program nie uruchamia się, a w Menadżerze Zadań wyłącza się proces CyberGhosta.

O co chodzi? Co to za składniki? Czy ktoś zetknął się z tym problemem? Wersja CyberGhosta jest najnowsza, system to Windows Vista z najnowszymi aktualizacjami. Wyłączenie antywirusa (Avast) i zapory systemowej nic nie daje.
Najprawdopodobniej chodzi tu o sterownik karty sieciowej Tap-Win32 Adapter bez którego program nie będzie funkcjonował.

mar.743

Świeżak
Reakcje/Polubienia
8
Ten sterownik (TAP-Windows 9.9.2) zainstalował się na samym początku, więc to raczej nie to.

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Jaki masz system? Windows 10?

mar.743

Świeżak
Reakcje/Polubienia
8
Problem sam się rozwiązał. Przy którejś z kolei próbie włączenia CyberGhosta program chyba ściągnął te składniki, bo uruchomił się i teraz działa bez zarzutu.

SKIBA

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
Ja takiego i żadnych problemów nie miałem.

Do góry