Problemy po aktualizacji.

jan13

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
19
Polecam ten artykuł tym którzy po kwietniowej aktualizacji systemu borykają się z problemami w systemie.
Sam tego doświadczyłem na Win 7 antywirus NIS-losowe wyłączanie usług systemowych .

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

P.S.Link w tłumaczeniu.

FrantiQ

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
231
To jeszcze w temacie link na blog Ashrafa

i na dobreprogramy.pl

i na chip.pl

Jestem ciekaw jak tam z Windows 8?
Czy u was coś się zadziało, bo u mnie niedawno wywaliło sterownik od tabletu graficznego i właśnie podejrzewałem o to wtorkowe aktualizacje :ireful

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Wadliwa aktualizacja Windows 7

Wtorkowy zestaw poprawek bezpieczeństwa KB2823324 dla systemów Windows 7 i Windows Server 2008 okazał się niezbyt szczęśliwy. Wielu użytkowników po zainstalowaniu aktualizacji zaczęło borykać się z nieustannie restartującymi się komputerami (przy każdym rozruchu systemu pojawia się Blue Screen of Death), niedziałającym oprogramowaniem antywirusowym czy komunikatami o błędach w systemie plików. Microsoft zaleca odinstalowanie pakietu poprawek.
więcej tutaj:

Jestem ciekaw jak tam z Windows 8?
Czy u was coś się zadziało, bo u mnie niedawno wywaliło sterownik od tabletu graficznego i właśnie podejrzewałem o to wtorkowe aktualizacje
Nie mam z Windows 8 żadnych problemów, wczoraj była aktualizacja Media Center Pack. Również z XP nie ma problemów, dziś było 7 rutynowych aktualizacji. Obydwa systemy działają stabilnie i szybko...

A

Anonymous

Nie instalujcie najnowszej aktualizacji Windows 7!

A jeśli już zainstalowaliście, to lepiej odinstalujcie. Microsoft sam przyznał, że najnowsza łatka może powodować problemy z działaniem komputera.

W ubiegły wtorek Microsoft wypuścił aktualizację oprogramowania przeznaczoną dla użytkowników Windowsa 7 oraz Windowsa Server 2008. Z czasem okazało się jednak, że zestaw poprawek bezpieczeństwa KB2823324 jest dość pechowy, bo powoduje szereg rozmaitych problemów.

Po zaktualizowaniu systemu niektórzy użytkownicy zaczęli zgłaszać niedziałające aplikacje oraz błędne komunikaty dotyczące oprogramowania Kaspersky, co w konsekwencji mogło prowadzić do braku ochrony antywirusowej. Co gorsza, w niektórych przypadkach pojawił się problem z nieustannie restartującymi się komputerami i słynnym ekranem Blue Screen of Death

Co więc należy w tej sytuacji zrobić? Microsoft radzi, by wszyscy użytkownicy, którzy zainstalowali aktualizację jak najszybciej ją odinstalowali. I to bez względu na to czy wpłynęła ona na pracę ich komputerów, czy też nie. Prace nad stosowną poprawką eliminującą wszystkie błędy i luki już trwają

Źródło: arstechnica.com, komputerświat.pl

vcpBR5J.png

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Re: Nie instalujcie najnowszej aktualizacji Windows 7!

Ja niestety jestem ofiara tej aktualki...Najpierw komputer nie chciał się wyłączć , potem włączyć, następnie gdy udalło mi się już włączyć komputer, to okazało się że praktycznie wszystkie programy nie działają i przy próbie uruchomienia czegokolwiek wyskakiwał mi alarm o błedzie jądra ...czy jakoś tak, ...
ALe nie ma to jak Pan Format :)

zapomnij

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
234

Miałem zainstalowaną i nie miałem żadnych problemów z komputerem ani z używaniem zainstalowanych programów.Jednak zgodnie z zaleceniem odinstalowałem.

A

Anonymous

Ja także nie miałam żadnych problemów, ale też usunęłam
Swoją drogą oni nie sprawdzają tych aktualizacji przed ich dodaniem do windows update czy jak?

Securitas, to masz pecha, że trafiło na Ciebie

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Dobrze że aktualizacje automatyczne mam wyłączone a poprawki pobieram zawsze ręcznie kilka dni po "premierze" ...oczywiście tylko wtedy gdy brak info o błędach :dziwak

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Microsoft zalecał odinstalowanie pakietu poprawek, a dziś pojawiło się narzędzie Repair Disk dla KB2823324 i KB2782476 (KB2840165) dla Windows 7, które można pobrać na stronach wsparcia.

Użytkownicy, którzy nie mogą ponownie włączyć swoich komputerów, mogą też pobrać obraz ISO, utworzyć rozruchową płytę lub dysk USB i uruchamiając z niego system odinstalować niefartowną aktualizację.

Te narzędzia działają tylko na maszynach obsługujących NX (wyprodukowanych po 2003 roku), na 32-bitowym Windows 7 (z lub bez SP1) i nie będą działać jeśli włączony jest Bitlocker.

Do góry