Program do ukrywania / szyfrowania plików i całych folderów

Tomasz Bielski

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
32
Miasto
Szczecin
Poszukuje programu do szyfrowania, czyli ukrywania przed niepożądanymi osobami plików i folderów. Szukam jakiś lekki i wygodny. TrueCrypt wydaje się skomplikowany. Ważne bym łatwo mógł też te pliki edytować które są zaszyfrowane..

Oczywiście mam na mysli szyfrowanie przy użyciu hasła dostępowego.

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12498
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Re: Program do ukrywania / szyfrowania plików i całych folde

Zefirek jako, że nie za bardzo zrozumiałem o jaki program chodzi bo piszesz:
zefirek83 napisał:
Poszukuje programu do szyfrowania, czyli ukrywania...

jak dla mnie szyfrowanie i ukrywanie to trochę inne procesy to polecę Ci program Secure Folders

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Program ukrywa i blokuje pliki i foldery, można sprawić, że folder można przeglądać ale nie edytować itd. Sprawdź czy o to Ci chodzi.

EDIT:

a do samego szyfrowania to może CloudFogger

szyfruje pliki na dysku a w dodatku pozwala na szyfrowanie plików przesyłanych do Dropboxa, OneDrive i itd.

yyy

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
433

Prosty program do szyfrowania plików: AxCrypt ,do ukrywania plików może Wise Folder Hider ,a jak chcesz coś prostego do tworzenia wirtualnych szyfrowanych dysków,kontenerów to zobacz na Steganos Safe

A

Anonymous

zefirek83 napisał:
Poszukuje programu do szyfrowania, czyli ukrywania przed niepożądanymi osobami plików i folderów. Szukam jakiś lekki i wygodny. TrueCrypt wydaje się skomplikowany. Ważne bym łatwo mógł też te pliki edytować które są zaszyfrowane..

:hi Ja mam instalke z promocji z wbudowanym kluczem na Gilisoft File Lock Pro ma to wszystko o czym mowa,jak chcesz wrzucę na hosting :guma

ps: musisz do 21 marca poczekać (3 dni) aż dane mi się odnowią.

Tomasz Bielski

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
32
Miasto
Szczecin

A faktycznie do ukrywania.. to wydaje mi się rozsądniejsze :)

Co do programu Gilisoft Lock to podziękuje ale jakoś nie lubię tej firmy :) Komuś innemu śmiało sprezentuj :)

ichito

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
235
Miasto
Kraków

Trzeba pamiętać, że wiele programów do ukrywania folderów właściwie ich nie ukrywa...korzysta tylko z systemowej możliwości nadania folderowi atrybutu "ukryty"...wystarczy w opcjach folderów zaznaczyć pokazywanie ukrytych plików i folderów i nici z ukrywania.
Już lepiej tworzyć szyfrowane kontenery i tam przenosić chronione pliki...kontener sam w sobie jest tylko jednym nieotwieralnym standardowo plikiem - może to zrobić tylko program, macierzysty jak w przypadku TrueCrypta. Wbrew pozorom TC wcale nie jest skomplikowany, a jeśli już to można spróbować Free OTFE

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76

Próbowałem wiele programów ....
Zawsze wracałem do TrueCrypt.
Nie jest skomplikowany, tworzy kontener który można dowolnie przenieść, skopiować, zarchiwizować .....
Jest w wersji portable, możesz odpalić na dowolnym kompie i otworzyć zaszyfrowane pliki (oczywiście mały haczyk - sterownik truecrypt musi być zainstalowany) ......
Możesz dowolnie na plikach pracować, po zamontowaniu kontenera widzisz go jako dodatkowy napęd i masz dostęp do całej zawartości.
Nauka obsługi to aż 1 minuta ......

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street

zefirek83 napisał:

Był w promo: Protected Folder

i obecna promocja na Steganos Safe 15

Tworzysz sejf, możesz go ukryć albo nie, oczywiście jeden i drugi zamykasz na hasło.

Tomasz Bielski

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
32
Miasto
Szczecin

Ok dziękuje wam obadam wasze propozycje :)

Tomasz Bielski

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
32
Miasto
Szczecin

Panowie mała zmiana planów. Okazuje sie, że muszę szyfrować pliki na zewnętrznym dysku USB. Więc musi byc tak abym mógł na każdym innym kompie mógł je otwierać za pomocą swojego hasła lub jakoś inaczej.. Czy znacie coś takiego?

Podejrzewam, że pozostanie metoda Winrar + hasło.

Do góry