Programy 32 i 64 bit

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
64
Miasto
Trójkąt Bermudzki
Witam
Mam system 64 bity.
Patrząc na instalowane programy niektóre z nich zainstalowane są w wersji 32 i 64 bity
np. Microsoft Visual C++ 2008 przy aktualizacji zainstalował się w 2 wersjach (tak pokazuje RevoUninstaler PRO)
Czy dwie wersje są konieczny czy wersję 32 bity mogę odinstalować?
Instalując PowerISO 64 bity (pobrany ze strony producenta) - Revo Uninstaller PRO wskazuje że jest to wersja 32 bity - czy to normalne?

Wcześniej byłem zawsze użytkownikiem sytemu 32 bitowego i nie mam doświadczeń z 64 bitami.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30511
Miasto
Trololololo
Jak masz system 64 bitowy to najlepiej jak będziesz instalował programy w wersjach 64 bitowych , ale pamiętaj że nie każdy producent udostępnia wersję 32 bit i 64 bit .Power ISO o którym piszesz jest dostępny w dwóch wersjach i najlepiej jak zainstalujesz 64 bitową choć 32 też będzie śmigać.Revo może źle pokazuje, najlepiej jak dołączysz zrzut ekranu.Czy dwie wersje są potrzebne tego nie wiem, możesz zostawić ale też możesz sprawdzić usuwając tę 32 bitową.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
64
Miasto
Trójkąt Bermudzki
Power ISO instalowałem wersję64 bity Revo pokazuje 32 a po instalacji folder z Power ISO znajduje się w folderze ProgramFiles a nie w ProgramFiles(x86) - więc rozumiem że zainstalowana jest wersja 64 bity.
Natomiast Microsoft Visual C++ 2008 zainstalował się podczas pobierania aktualizacji więc nie miałem wpływu na to jak wersja się instaluje.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30511
Miasto
Trololololo
Skoro MS tak pobrał to lepiej niech tak zostanie :klawik.

Do góry