Co może się stać, kiedy ktoś przejmie Wasze konto Google? Dużo. Strasznych. Rzeczy. Czy można takie konto odzyskać? Niby można, ale przypadek Mateusza pokazuje, że …nie można. I to pomimo nawiązania kontaktu z pomocą techniczną Google i pomimo posiadania wielu dowodów na to, że przejęte konto do Mateusza należy.
Oto jedna z najbardziej kuriozalnych historii, jaką ostatnio widzieliśmy. Istny cyfrowy paragraf 22. Zobaczcie jak Mateusz wpadł w czarną dziurę i uświadomcie sobie, jak niewiele znaczycie dla firm takich jak Google, pomimo tego, że przez lata płacicie im za różne usługi. Artykuł doczytajcie do końca, tam informujemy co warto zrobić, aby nie ponieść takich strat, jakie poniósł Mateusz w wyniku pewnej luki w procesach Google.
Włamywacz prosi mnie o dwie rzeczy. Żebym zaakceptował prośbę o dodanie do grupy rodzinnej i żebym usunął skojarzenie mojego konta Google z tzw. kontem Brand Account w ramach którego prowadzony był mój kanał na YouTube. Tłumaczy, że to jest powód, dla którego pobrana i zainstalowana przeze mnie gra nie uruchamia się.
Zaloguj
lub
Zarejestruj się
aby zobaczyć!