Przyśpieszanie Chrome oraz Firefoxa

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12363
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Przechodzimy pod adres:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Następnie należy przełączyć następujące opcje:

- Zastąp listę renderowania programowego — Włącz
- Komponowanie na wszystkich stronach za pomocą procesora GPU — Włączone
- Komponowanie w wątku — Włączone
- Szybkie przewijanie niemieszczącej się zawartości — Domyślne lub włączone
- Filtry SVG wspomagane przez GPU — Włącz
- Płynne przewijanie — Włącz
- Włącz rozszerzenia zaszyfrowanych multimediów — Włącz

Oprócz włączenia odpowiednich opcji w Flags, trzeba także włączyć (w chrome://settings / ustawienia zaawansowane (na dole)) „Użyj akceleracji sprzętowej, gdy jest dostępna”

Po wszystkim należy zrestartować przeglądarkę. Jeżeli wszystko się udało, po przejściu na adres:

przeglądarka powinna nam zwrócić taki nagłówek:

0fUWcFJ.png

Podaję tutaj tylko sposób na Chrome bo tylko na tej przeglądarce testowałem ten sposób.

Cały artykuł oraz sposób przyśpieszenia Firefoxa na stronie:

OnSam

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Dla mnie jest to nie jasne - w chrome nie wiem gdzie na liście to się znajduję, nie widzę tam takich pozycji

graf

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
OnSam napisał:
Dla mnie jest to nie jasne - w chrome nie wiem gdzie na liście to się znajduję, nie widzę tam takich pozycji
Jakich pozycji?
W każdym razie prościej się już nie da, chyba że po tak zwanym "paluszku" czyli z jakimś specjalnym filmikiem lub obrazkami.

U mnie póki co dostałem taką informacje zwrotną:
YkUUiUK.jpg

Jak widać system to XP więc nic dziwnego. :jezyk

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12363
Miasto
Somewhere over the rainbow.
OnSam napisał:

Dla przykładu zaznaczone dwie pozycje:
1t2RuKC.png

eMCe

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Ś-Wsch
zastosowałem te ustawienia w najnowszym Firefoxie i hmmm... tak na oko żadnego przyśpieszenia nie zauważyłem, jedyny plus taki, że nadal wszystko działa :yahoo

A

Anonymous

Jeśli chodzi o Chrome(w mym wypadku CoolNovo) różnica jest odczuwalna i to na plus :ok

A

Anonymous

Testowałam na Firefoxie u mnie efektów brak, a czasami mam wrażenie, że jest wręcz przeciwnie niż byśmy chcieli, ale na każdym komputerze działa to inaczej, więc najlepiej jest sprawdzić, to samemu, inaczej nie będziecie wiedzieć czy u Was zmiany przyniosą zamierzony efekt czy nie

mavio

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
11
u mnie z kolei firefox wyraźnie przyśpieszył , natomiast chrome musiałem przeinstalować

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648
U mnie też widać wyrażne przyspieszenie przeglądarki Yandex, tylko mam jakiś dziwny problem z przewijaniem stron. Przewijając mam jakieś chwilowe zaniki strony, całej lub jej części.

fbi0E5R.jpg

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648
Troche inaczej.
First, type either about:flags or chrome://flags to your Google Chrome address bar. It wil take you to Chrome flags setting page.

Although these settings (experiments) comes out to be very powerful in increasing your web browsing speed but use experiment at your own risk. You may result to cleaning your web history, bookmarks, cookies, cache etc. or your security and privacy may be compromised.
1. Override software rendering list
This option will overrides chrome’s built-in software rendering list and permits GPU acceleration on unsupported system configuration. This flag can shorten webpage loading time if you’re using GPU drivers.

2. GPU compositing on all pages
The option force chrome to use GPU accelerated compostiing on all webpages instead of just those with GPU-accelerated layers. You will experience minor speed boost.

3. Threaded compositing
This option allow chrome to launch a secondary thread on multi-core systems dedicated to webpage compositing. Even if the main thread is busy, this option will provide smooth scrolling.

4. Disable accelerated 2D canvas
It prevents GPU from performing 2D canvas rendering and force it to use CPU for software rendering.

5. Disable accelerated CSS animation
While threaded compositing is active, accelerated CSS animations will run on the compositing thread. This option will run accelerated CSS animations without compositor thread which may yield performance gains.

6. GPU Accelerated SVG Filters
It accelerates rendering or scalable, vector graphics filters via GPU which results in speeding-up loading process for the websites having heavy drop shadows or other visual filter effects.

7. Disable GPU Vsync
Shutting off GPU Vsync (Vertical Sync) will disable synchronization with your monitor’s refresh rate. For example, if refresh rate is 60Hz, it will allow GPU to output at more than 60Hz or 60 fps.

8. Enable Offline Cache Mode
Whenever you first visit a site, browsers store their static contents in browser’s cache to make those webpages load faster when you visit them again. This option will force chrome to always use offline cache when it is available.

9. Enable SPDY/4 alpha 2
SPDY is a super fast replacement for HTTP, designed to speed up transfers of web pages, by eliminating much of the overhead associated with HTTP. This option will load those websites faster which are SPDY compatible.

10. Show auto predictions
It will suggest you the most revelant queries according to the search term you are typing on browser. So, if you got exact search query through suggestions, you don’t need to write the full sentence. This way this option could help in making your browsing fast.

11. Enable Experimental JavaScript
It allow websites to use experimental JavaScript features which may speedup javascript elements loading fast.

These are all what you can do with your Google Chrome to make it faster. Some of them may report bugs so it is recommended to selectively check each and all of above mentioned flags by enabling/disabling them as suggested.
Cały artykuł na stronie:

Do góry