Umożliwia usuwanie a jak mu to wychodzi to nie wiem bo nigdy nie usuwałem nim zablokowanych plików Widzę że trudno Ci w to uwierzyć więc screen z modułem do usuwania:
Rejestr też czyści.
A czy czegoś nie spiepszy to już zależy tylko od Ciebie i od tego co mu pozwolisz usunąć.
BTW. Mi jeszcze nic nie zepsuł (robi kopie więc luz)
W odkurzaczu jest kilka trybów czyszczenia
bezpieczny, pośredni , zaawansowany i jeszcze jakiś, ja czyszczę pośrednim i wszystko działa.Rejestru odkurzaczem nie czyszczę więc nie wiem czy jest dobry.Program też tworzy automatyczne kopie
Osobiście zrezygnowałem z tego typu programów ponieważ za dobrze czyszczą, o ile po zabiegu nic się nie dzieje to najdalej zdziwienie przychodzi w trakcie instalacji bardziej wymagających (i nie tylko) programów. Pożytek z czyszczenia rejestru jest rzędu jednostek liczących KB więc żaden, a prawdopodobieństwo usunięcia tylko chwilowo nie potrzebnego wpisu ogromne. Rejestr to kilkadziesiąt tysięcy wpisów i nawet tysiąc kluczy które program usunie (zakładając hipotetycznie że wykona to prawidłowo) nie ma "najmniejszego" znaczenia dla prędkości i stabilności systemu - moim skromnym zdaniem.
Lepszy już jest Macrium Reflect Free Edition i robienie snapów w celu zachowania czystego systemu.
Ja polecam wszystkim bardzo program Odkurzacz Jest to zupełnie darmowy program. Stale bezpłatnie można go aktualizować, można aktualizować bezpłatnie filtry usuwania plików z których korzysta. Gdy ustawimy go w trybie bezpiecznym, to nie narobi szkód. Każdy nieznany plik nie zostanie zaznaczony do usunięcia a jedynie pokazany w podglądzie usuwania jako nieznany. Mi osobiście nigdy nie narobił szkód. W razie czego program robi zawsze kopie zapasowe plików, kompresuje wybranym przez nas algorytmem (mocna kompresja lecz dłużej trwająca lub odwrotnie) W razie problemów można je śmiało przywrócić. Program jest w całości w języku ojczystym. Bardzo prosty, w miarę ładnie wygląda, ważne, że ma możliwość wykluczenia wybranych plików, rozszerzeń i katalogów z czyszczenia, wiec jak bardzo boimy się, że coś ważnego nam przypadkiem usunie, to wykluczamy i po problemie Ale gdyby ewentualnie coś poszło nie tak, to przecież można i tak przywrócić. Oprócz czyszczenia szczegółowego wybranych dysków program posiada także tzw szybkie czyszczenie. Usuwa wtedy tylko niepotrzebne pliki z pamięci tymczasowej, kosz, pamięć przeglądarek, pamięć tymczasową Ipla itd (z resztą zależy co ustawimy mu by nam usuwał, to wszystko zależy od nas).
Polecam korzystać z trybu bezpiecznego. Gdy ktoś korzysta z programu DefenseWall Personal Firewall oraz OpenOffice i czyści Odkurzaczem to aby nie było problemów należy w Odkurzaczu dodać do wykluczeń rozszerzenia:
.odt
.odt#
(i ja dodałem także foldery OpenOffice, ten w Program files oraz ten w lokalizacji
C:\Documents and Settings\Administrator PC\Dane aplikacji\OpenOffice.org też)
...bo mogą pojawić się "drobne" problemy
Polecam ten program, jeden z najlepszych do usuwania i w dodatku darmowy.
Pozdrawiam.
Są lepsze rozwiązania od odkurzacza. Nie będę wymieniał programów programów kompleksowo utrzymujących system w ryzach , bo naprawdę jest ich wiele. Najważniejszym ogniwem w utrzymaniu porządku jest jednak nie program a sam użytkownik systemu . Można już na samym początku użytkowania systemu zrobić generalny porządek odzyskując około 2 GB miejsca na dysku nie używając żadnego programu.
Trzeba mieć świadomość tego co się znajduje w systemie i do czego służy. Nie pakować śmieci na partycję systemową, nie instalować wszystkiego jak leci w celu choćby przetestowania. Chcemy coś przetestować - zainstalujmy Virtual Box i róbmy to na maszynie wirtualnej...
Nie zmieniałem na moim komputerze systemu od początku zainstalowania i działa od trzech lat bez zająknięcia, chociaż w zapasie mam zrobioną kopię zapasową i czystego systemu i tego z już zainstalowanymi potrzebnymi mi programami. Odkurzacza używam wyłącznie do odkurzania pokoju i niech tak zostanie...
Witaj gościu. Dziękujemy, że przeglądasz nasze forum ale czy wiesz, że zakładając konto możesz w pełni korzystać z dobrodziejstw jakimi są promocje i konkursy. Nie zobaczysz tu też żadnych reklam a rejestracja zajmie Ci tylko chwilę.
Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.