Rosja to nie kraj. To stan umysłu - marsz wyzwolicieli

sheriff

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
355
Rosja to nie kraj. To stan umysłu i wiele potwierdza taki stan rzeczy :dziwak .Temat na pewno zainteresuje sporo ludzi na forum, szczegulnie tych co interesują się historią .Wczoraj tak siedziałem i dumałem o czym by tu napisać .I temat mi się sam nasunął po zobaczeniu pewnego materiału filmowego .Wiele tez zawartych w filmie jest aktualnych do dziś , mimo upływu czasu i zmiany systemu w Rosji.Film ukazuje mentalność i myślenie Rosjan, ukazując pewne schematy i działanie propagandy kiedyś i dziś .Prostowanie historii na swój model ,tak jak w danym momencie wygodne jest .Film pokazuje miedzy innymi zbrodnie i kłamstwa i poziom nauki historii w szkole i poziom wiedzy nauczycieli historii. :dziwak Pokazane jest jak się pierze mózgi w szkołach młodym dzieciom i uczniom na lekcjach historii . :co jest? :k...... :lanie

Gościnie w filmie wystąpił Wiktor Suworow – pisarz, były oficer armii radzieckiej i radzieckiego wywiadu wojskowego GRU. Jest popularyzatorem teorii o wiodącej roli Związku Radzieckiego w rozpoczęciu II wojny światowej.W swym rodzinnym kraju skazany na kare śmierci nieuchyloną do dziś. Autor książek ,pisarz i historyk mieszka na zachodzie .

Twórczość:

Inside the Soviet Army
wydanie amerykańskie: 1982 (Macmillan)
Akwarium (Аквариум, 1985)
wydania polskie: 1988 (Wydawnictwo Wyzwolenie), 1990 (Editions Spotkania), 2002 (AiB), 2008 (Rebis)
Na podstawie książki nakręcono film fabularny pod tym samym tytułem oraz serial telewizyjny pod tytułem Akwarium, czyli samotność szpiega - w jednej z głównych ról wystąpił Janusz Gajos
Żołnierze wolności (Рассказы освободителя, 1981)
wydania polskie: 1990 (Droga), 1998 (AiB), 2004 (AiB)
Tytuł Żołnierze wolności został również wydany w Polsce w roku 2009 w wydawnictwie Rebis pod nazwą Wyzwoliciele
Lodołamacz (Ледокол, 1987)
wydania polskie: 1992 (Editions spotkania), 2003 (AiB), 2008 Rebis
GRU-Radziecki wywiad wojskowy (ГРУ, 1994)
wydania polskie: 2002 (AiB), 2010 (Rebis)
Dzień "M" (День «М», 1995)
wydania polskie: 1996 (AiB), 2008 (Rebis)
Kontynuacja książki Lodołamacz
Kontrola (Контроль, 1995)
wydanie polskie: 1996 (AiB)
Wybór (Выбор)
wydanie polskie: 1997 (AiB)
Specnaz (1998)
wydanie polskie: 1999 (AiB), 2011 (Rebis)
Oczyszczenie (Очищение, 1998)
wydania polskie: 1998 (AiB), 2012 (Rebis)
Złoty eszelon (Золотой Эшелон, 2000)
wydanie polskie: 2000 (AiB)
Samobójstwo (Самоубийство, 2000)
wydania polskie: 2001 (AiB), 2012 (Rebis)
Ostatnia republika (Последняя республика, 2000)
wydania polskie: 2000 (AiB), 2009 (Rebis)
Kontynuacja książek Lodołamacz i Dzień "M"
Żukow: Cień zwycięstwa (Жуков - Тень победы, 2002)
wydania polskie: 2002 (AiB), 2006 i 2008 (Rebis, pod tytułem Cień zwycięstwa)
Cofam wypowiedziane słowa (Беру свои слова обратно, 2005)
wydania polskie: 2006 i 2008 (Rebis)
Ostatnia defilada - czwarta część - dalszy ciąg "Lodołamacza" (Святое дело, 2008)
wydanie polskie: 2009 (Rebis)
Klęska - piąta część - kolejna część cyklu "Lodołamacz" (Разгром,2008)
wydanie polskie: 2010 (Rebis)
Żmijojad. Powieść z cyklu o Nastii Strzeleckiej, (Змееед, 2011)
wydanie polskie: 2011 (Rebis)
Matka diabła. Kulisy rządów Chruszczowa, (Майката на Дявола, 2011)
wydanie polskie: 2012 (Rebis)
Tatiana - tajna broń, (и так она звалась татьяна, 2011)
wydanie polskie: 2013 (Rebis)

Polecam wszystkim tą lekturę bo warto :ok :dziękuję

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4459
Miasto
Polska
srstka napisał:
i love Russia,i love Putin :yahoo ,fucking USA. :fakolec

synku, masz parcie na tzw. szkło niczym to debilne dziewczę z Gorzowa?
najpierw sprawdź, czyż aby nie jest to zwykłe proctoparcie, a na to wystarczy np. regulax czy inny środek. :jezyk
szukaj:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

A

Anonymous

antbil007 napisał:
masz parcie na tzw. szkło niczym to debilne dziewczę z Gorzowa?
antbil-coś ostatnio nie mogę za Tobą nadążyć...przecież debilne dziewczę jest z Sopotu a nie z Gorzowa :eek:

A

Anonymous

acar napisał:
a Ty co... słowo to padło jak spojrzałeś w lusterko..?
z jakiego powodu ubliżasz innym...
A Ty co acar ? KGB-owska agentura ?? Jak ktoś chwali Putina to jest zwykłym śmieciem...i to nie jest żadna inwektywa tylko stwierdzenie faktu :) .

sheriff

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
355
srstka napisał:
i love Russia,i love Putin :yahoo ,fucking USA. :fakolec

Dziwie ci się kolego ,za co ty tak kochasz Putina. Za to że idzie po trupach aby tylko zapisać się na kartach historii. Jak Stalin czy car nie liczy się z nikim i niczym a tym bardziej mając w poważaniu :k...... swój naród .Poczytaj se książek trochę o Rosji historycznych z gatunku czasu wojennego i czasu obecnego naocznych świadków i historyków takich np jak Wiktor Suworow.Gdybyś trochę się zainteresował tematem to byś wiedział że wiele zamachów w Rosji nie było organizowanych przez tak zwanych terrorystów np Czeńców albo obywateli Afganistanu a przez samych Rosjan byle był pretekst do rozpoczęcia konfliktu zbrojnego, to nic że w atakach ginęli właśni ludzie - Rosjanie . Atak na moskiewski teatr na Dubrowce - Władimir Putin uznał akcję odbicia teatru z rąk terrorystów za sukces, śmierć poniosło 173 osoby w tym 133 zakładników.Rodziny zabitych domagały się pociągnięcia do odpowiedzialności ludzi, którzy dowodzili operacją antyterrorystyczną, jednak śledztwo zawieszono - umorzono.

Zobacz to może przestanie być ci do śmiechu !!

A

Anonymous

acar napisał:
to jednak z przykrością muszę stwierdzić, że nadal wpatrujesz się w lustro .. a szkoda bo myślałem, że Ty rozumny gość jesteś
A Ty acar w co się na co dzień wpatrujesz ? W drzwi bez klamek ?

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4459
Miasto
Polska
Hornet napisał:
antbil007 napisał:
masz parcie na tzw. szkło niczym to debilne dziewczę z Gorzowa?
antbil-coś ostatnio nie mogę za Tobą nadążyć...przecież debilne dziewczę jest z Sopotu a nie z Gorzowa :eek:

z Sopotu to jest "śszprytne" dziewczę, ale parcie takie samo ...

srstka

Wygadany
Reakcje/Polubienia
24
and what makes the US, killing innocent children in Afghanistan etc.fuck USA!!!

Do góry