Samsung Galaxy S IV - oprogramowanie

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4459
Miasto
Polska
Jestem kompletnym greenhornem :dziwak :dziwak :dziwak jeśli chodzi o oprogramowanie dla mojego telefonu (Android 4.3).
Kies w wersji 2 - niedostosowany, w wersji 3 nie można eksplorować kontaktów, chyba że coś schrzaniłem.
Jaki program moglibyście polecić, bym mógł edytować kontakty, SMS-y, itp.
Z góry dzięki.

ag.gif

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4459
Miasto
Polska
Szalony Informatyk napisał:
Być może nie do końca zrozumiałem o co kaman luknij na to

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Chodzi o zarządzanie telefonem z poziomu komputera, aby instalując program i podłączając telefon przy pomocy Bluetooth, IrDA lub kabla USB, uzyskać dostęp do wszystkich danych zapisanych w pamięci telefonu, w tym:
- optymalizacja kontaktów;
- kopiowanie obrazów z telefonu do komputera i z komputera do telefonu;
- pobieranie, przeglądanie, archiwizacja i drukowanie sms-ów;
- edycja i wysyłanie sms-ów przy użyciu klawiatury komputera;
- instalacja aplikacji na telefonie.

K2o

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Droid Explorer powinien Cię zadowolić, ale telefon chyba musi być zrootowany (nigdy z tego programu nie korzystałem). Jest jeszcze MyPhoneExplorer. Musisz go zainstalować na komputerze oraz telefonie, ale niestety z jego poziomu nie zainstalujesz żadnej apki w telefonie.

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4459
Miasto
Polska
Szalony Informatyk napisał:
Być może nie do końca zrozumiałem o co kaman luknij na to

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Dzięki za starania.

K2o napisał:
Droid Explorer powinien Cię zadowolić, ale telefon chyba musi być zrootowany (nigdy z tego programu nie korzystałem). Jest jeszcze MyPhoneExplorer. Musisz go zainstalować na komputerze oraz telefonie, ale niestety z jego poziomu nie zainstalujesz żadnej apki w telefonie.
Również dzięki za starania.

Cały czas walczyłem z MyPhoneExplorer'em. Nie wiedzieć dlaczego przez kabel nie udało się połączyć, ale już przez WiFi tak. A ponieważ jestem nygus w tych kwestiach i pierwszy raz to robiłem, to straciłem parę godzin, ale efekt jest.
Raz jeszcze dzięki i pozdrawiam.

eualex

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
5
antbil007 napisał:
Jestem kompletnym greenhornem :dziwak :dziwak :dziwak jeśli chodzi o oprogramowanie dla mojego telefonu (Android 4.3).
Kies w wersji 2 - niedostosowany, w wersji 3 nie można eksplorować kontaktów, chyba że coś schrzaniłem.
Jaki program moglibyście polecić, bym mógł edytować kontakty, SMS-y, itp.
Z góry dzięki.

ag.gif
A ja polecam pocztę jak np. yahoo, gmail, hotmail - mając kontakty w poczcie mamy do nich dostęp z każdego miejsca z internetem oraz wykonując synchronizację na każdym kolejnym smartfonie, nie musimy się martwić o kontakty w razie zgubienia/kradzieży telefonu. Ja od ponad 1 roku mam kontakty z poczty yahoo i to było najlepsze rozwiązanie oszczędzające czas i pieniądze na inne aplikacje, które miałbym nabyć ;)

Do góry