SkyShield Antivirus

Tomasz Bielski

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
32
Miasto
Szczecin
Znalazłem nowy, ciekawy antywirus.. Bardzo lekki w działaniu i w sumie skuteczny.. 3 jakieś szkodniki mi wykrył :)

SkyShield Antivirus to bezpłatny i bardzo przyjazny w obsłudze program antywirusowy, oferujący pełne bezpieczeństwo przed wirusami i innymi zagrożeniami z Internetu.

Na szczególną uwagę zasługuje niezwykle prosty i w pełni funkcjonalny interfejs graficzny, który z całą pewnością przypadnie każdemu użytkownikowi do gustu. Na ekranie głównym znajdziemy wszystkie opcje i narzędzia pracy – umożliwiające wygodne zarządzanie zabezpieczonymi elementami komputera oraz błyskawiczne wyszukiwanie szkodników w systemie operacyjnym lub dowolnym obszarze na dysku twardym.

Program SkyShield Antivirus skanuje wszystkie rodzaje plików pobieranych z nieznanych źródeł, zabezpiecza zainfekowane urządzenia podłączane do złącza USB, blokuje dostęp złośliwym programom oraz chroni pocztę elektroniczną (w tym również przesyłane załączniki). Oprócz tego, posiada dodatkowy moduł Toolbar Shield, który blokuje instalację niechcianych pasków narzędziowych i innych dodatków do naszych przeglądarek internetowych.

Źródło:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Wykrywalność na podobnym poziomie jak Anvi Smart Defender,czyli strata czasu.

A

Anonymous

Korzysta z silnika Clam AV , wiec raczej bym podziękował :wariat
wykrywalność na "symbolicznym" poziomie

A

Anonymous

Filozof napisał:
Doskonale współpracuje z moim ulubionym 360 Total Security
Ten SkyShield to zwykły crap i nie istnieje na świecie choćby jeden powód żeby go instalować.A jeżeli ktoś zna takowy to niech tutaj napisze.

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Filozof napisał:
Jak wszystkim wiadomo, jestem wielkim miłośnikiem darmowego oprogramowania do użytku domowego.

Skoro tak, to proponuje popróbować darmowego Immuneta. Też lekki, a detekcja lepsza (choć to nie żadna rewelacja, ale przynajmniej skanuje pieronem). Przy skanowaniu można tam włączyć dodatkowo silnik ClamAV (znowu on :dziwak ).

Do góry