Sprawdź autentyczność swojego systemu

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka

Sprawdzamy autentyczność, czyli czy mój system jest oryginalny czy jest kopią piracką. Link działa w systemach XP, Vista i 7. Ósemka i 8.1 nie są jeszcze wspierane.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Link działa najsprawniej na przeglądarce IE. w niektórych przypadkach wymaga zainstalowania dodatkowych komponentów ActiveX.

A

Anonymous

Sprawdziłem,na obu maszynkach ten test autentyczności i wyszedł pozytywnie...problem (?) polega na tym,że nigdy nie kupowałem żadnego systemu...i teraz się zastanawiam czy nie rozpatrywać tego wyniku w kategoriach : cudu :szydera .

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Jeśli masz system XP z kluczem RTM, licencji zbiorczej , to są cztery klucze które zawsze pokażą wynik pozytywny. Ten rodzaj systemu nie wymaga nawet aktywacji bo jest utworzony dla firm i nie jest przypisany do konkretnej maszyny.. Ja korzystam z oryginalnych systemów OEM (na wszystkich kompach miałem kupiony system i odpowiednią naklejkę z kluczem). Nawet na maszynie wirtualnej mam zainstalowany oryginalny XP Media Center Edition SP3 ze spolszczeniem, bo ten system nigdy nie ukazał się w polskiej wersji. Mam również kupiony wcześniej jako aktualizację XP do ósemki: Windows 8.1

OnSam

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Ja "kupiłem" system, ale i płyta i dowód zakupu mi przepadł. Udało mi się za to kupić za jakieś 34funty klucz do Win7 - test autentyczności przebiegł pozytywnie. :)

Do góry