Stary lapek i windows Vista

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
W 2007 roku pracowałem w Moskwie ( jakby ktoś nie wiedzaił to takie duże miasto-stolica u naszych braci Moskali :)
potrzebowałem czegos do zabicia dużej ilości wolnego czasu( nie jestem zwolennikiem spedzania każdej wolnej chwili przy wodce- co jest sportem narodowym rosjan-wiec postanowiłem kupic sobie jakiegos lapka...Wybór padł na fujitsu-siemensa Amilo 1510 Pa( AMD Turion x64 -1.6 , 1gib RAM , zintegrowana karta Radeon Express 1100 jako system dostałem Viste HP. Po powrocie do polski odrazu Vista poszła papa na żecz XP.Działalo to dobrze i nie było problemów.Kiedyś probowałem zainstalowac z powrotem Viste ale sie wykrzaczała a ja z braku czasu dałem sobie spokój.
Wczoraj napadło mnie aby jeszcze raz podejśc do tematu zainstalowania Visty.Na pierwszy ogień poszła płyta z Vista..ku mojemu zdziwieniu system przy końcowej konfiguracji zdychał ..BSOD..i duppa.Po 3 próbach dałem sobie spokój.Następnie próbowałem zainstałować viste z pendriva ..i to samo BSOD.Nie jest to wina sprzetowa , naped dvd działa sprawnie, nie ma z nim problemów.
No to sobie pomyślałem że może 7 da rade...pierwsze podejście i pełen sukces...Na takim starym lapku 7 chodzi lepiej od XP..i co dziwne laptop kupiony z zainstalowaną Vista za cholere nie chciał jej z powrotem.
Ot i cała prawda o Viscie ..nawet maszyna pozna sie na syfie :)
Mam takie małe pytanko ...czy toś z waszych znajomych bądz wy sami mieliście do czynienia z Amilo PA 1510 i czy mieliście problem z zainstalowaniem na nim Visty.Jeśli tak i czy udała sie wam ta sztuka to prosiłbym o jakieś wskazówki.

SE7EN

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
114
Podaj dane związane z tym BSODem :klawik.

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
najzwyklejszy , zwyczajny, wqrwiajacy, BSOD...a tak serio ..to nawet nie miałem jak wygenerowac jekiegoś raportu albo zrobic screena wiec niestety nie moge podac czy wyswietlił sie jakiś kod błędu.
Jedyne co mogę powiedzieć to to że po zainstalowaniu Visty nie udało mi się jej ani razu uruchomic.Próba uruchomienia w trybie awaryjnym kończyła sie ładowaniem systemu i konfiguracji a kończyła sie linijką crcdisk.sys czy jakos tak i od razu BSOD.Płyta z zystemem oryginalna, używana wielokrotnie na innych kompach bez problemu.

SE7EN

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
114
Zacznij od testu RAMu memtest86+ (nagraj na CD i odpal z niej komputer, zaczekaj na kilka przebiegów).

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Przeskanuj też powierzchnię dysku programem MHDD i sprawdź wartości S.M.A.R.T.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Do góry