Szukam alternatywy dla EagleGet

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648
Witam. Szukam alternatywy dla tego softu. Ostatnio miałem z nim mały problem który został rozwiązany przez eMCe. Teraz natomiast program przegina i nie chce mi pobierać wszystkich plików. Nawet nie chce mi się kombinować i myśleć że nakłada jakieś restrykcje które pliki moge pobierać a które nie. Dlatego won z dziadem.Jeśli ktoś by miał jakiś pomysł lub używał podobnego programu to chętnie sprawdze.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30538
Miasto
Trololololo
Re: Szukam alternatywy EagleGet

Jak używasz Firefoxa to obadaj wtyczkę DTA (DownThemAll) a jak nie to może Free Download Manager :scratch podobno bardzo dobry darmowy pobierak.

A

Anonymous

FlashGet, kiedyś sama z niego korzystałam i w sumie całkiem OK program

Orion

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
330
Miasto
somewhere in cyberspace....
Przy tej okazji poszukiwania alternatyw dla EagleGet odradzam coś takiego jak DAP (Download Accelerator Plus). W darmowej wersji jest to adware wymuszający zgodę na podmianę strony startowej i wyszukiwarki na Speedbit Search. Nawet po jego deinstalacji (przy użyciu Revo) i kilkakrotnym czyszczeniu rejestru zostały jakieś śmieci bo miałem spory problem z przywróceniem przeglądarki (chrome) do pierwotnego stanu. Nie pomógł reset do ustawień standardowych, nawet czyszczenie AdwCleanerem niewiele dało, konieczna była reinstalacji Chrome. Dlatego odradzam DAP - lepiej od tego programu trzymać się jak najdalej.

Ale możesz spróbować tego

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Nir testowałem ale wygląda na darmowego klona Internet Download Managera

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4455
Miasto
Polska

OXYGEN THIEF napisał:
Jak używasz Firefoxa to obadaj wtyczkę DTA (DownThemAll) a jak nie to może Free Download Manager :scratch podobno bardzo dobry darmowy pobierak.

jak chciałbyś go wypróbować, to masz link do wersji portable (wersja online). Nie powinna zaśmiecić rejestru.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

tom14

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
29
Free Download Manager jest bardzo podobny do Internet Download Managera, tyle że ten pierwszy ma możliwość pobierania z sieci BitTorrent, korzystam z niego od niedawna i przyznam że niewiele odstaje od IDM. A jeśli nie jest w stanie pobrać wideo to do lisa polecam Video DownloadHelper.

Andy

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
64
Ja również polecam Free Download Manager, bo to przyzwoity program, po prostu robi co ma robić i nie sprawia żadnych kłopotów. Wcześniej z darmowych używałem również Orbit Downloader'a, ale na chwilę obecną nie polecam, choć bardzo dawno temu był całkiem dobry.

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648
Chce podziękować wszystkim za propozycje na alternatywne oprogramowanie tego programu. Obadałem na szybko wszystkie, prócz wtyczek, śmigam na Slimjet. Aktualnie znalazłem to czego szukałem. Pierwszy raz słysze o tym programie bo w sumie to stosunkowo świeży. Download Ninja, prosty,czytelny, integracja z przeglądarką. Zobaczymy co z nim będzie dalej. Skorzystam z pewnego prawa żeby było milej. :dziękuję

Do góry