[szukam] Backup + Snapshots

wacek_1984

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
49
Cześc,

Szukam programu którym będę mógł wykonać pełen backup systemu (np przez utworzenie recovery na którymś dysku, usb,dvd etc) i będzie istniała w nim możliwość robienia snapów.

Na chwilę obecną mam 1-click Keriver + TollwizTimeMAchine. Zastanawiam się nad AX64TM (nawet stawiam już wirtualkę żeby go przetestować)

Jakby ktoś miał jakieś ciekawe propozycje (do 100zł :p) to chętnie rozważę.

Dzięki

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30548
Miasto
Trololololo
Re: [szukam]Backup + Snapshots

bezpłatny Aomei Backupper do normalnych kopii (płatna wersja często w promocjach , poszukaj na forum)

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Bezpłatny Reboot Restore RX do snapów.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
kopie-zapasowe-backup-f40/reboot-restore-rx-t13063.html?hilit=Reboot%20Restore%20RX
Płatne
Easeus ma opcję snapów + kopie i chyba Farstone RestoreIT jeśli się nie mylę, oba powinieneś znaleźć na forum

wacek_1984

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
49
Dzięki, sprawdzę, zapomniałem napisać, żeby program miał dobre wsparcie SSD :D

Edit:
Głupi ja, wcześniej czytałem o tym programie tutaj, zainstalowałem RoolbackRestoreRX PC i się zastanawiałem dlaczego darmowy soft ma trial period :D

wacek_1984

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
49
Właśnie sprawdziłem RobotRestoreRX, ot taki biedniejszy w opcje ShadowDefender, niestety nie jest to to czego poszukiwałem, AX64 to tez nie było to. Idę teraz w stronę toolwiz ;)

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30548
Miasto
Trololololo
Zobacz jeszcze Easeusa bo w wersji Workstation ma snapy i kopie
EaseUS Todo Backup Workstation to komercyjna i najbardziej zaawansowana odmiana (nie licząc wersji serwerowych) popularnego programu do wykonywania kopii zapasowych jakim jest EaseUS Todo Backup. Jak ważny jest backup wszyscy wiemy, dlatego warto poszukać aplikacji która tą czynność dla nas wykona. EaseUS Todo Backup to kompleksowe rozwiązanie jeśli chodzi o kopię danych i odzyskiwanie systemu po awarii- program nie tworzy tylko backupu wybranych partycji czy całych dysków ale także oferuje możliwość tworzenia migawek systemu (snapshot) jak również kopii wybranych plików czy ustawień programów.Przy tym mamy możliwość wykonywania kopii przyrostowej i różnicowej i ustawienia harmonogramu według którego będzie wykonywany backup. Dodatkowo program posiada klika przydatnych narzędzi przeznaczonych do: klonowania dysków/partycji ( możliwa jest migracja systemu na nowy dysk), sprawdzania poprawności wykonania obrazu systemu, trwałego usuwania danych, montowania obrazu systemu, konwertowania obrazów systemu (do obrazu w formacie używanym przez VMWare lub VirtualPC), naprawy MBR itp.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30548
Miasto
Trololololo
bywa w promocjach :yhy

wacek_1984

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
49
Domyśliłem się :D

Będę oczywiście ostro czatował jak się sprawdzi, zresztą za 10min opiszę wrażenia ;)

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
Sam chętnie bym się nim pobawił... Będę wdzięczny za info o promo na ten program, gdyby się komuś w oczy rzucił ;)

wacek_1984

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
49
EaseUs - bardzo dobry soft do backupu, na pewno go przytulę na promo, ale brakuje mi opcji snapshotów, albo nie umiem znaleźć ;/

@artoor - masz triala na 30dni, można śmiało testować na full, ja tam sobie wirutalki stawiam i ogień, jakiego gunfa bym nie zainstalował to jest ok :D

Elvis

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
851
Snapshotów już chyba nie ma w tym programie. Ostatnia wersja w której były to v.6 i były nawet w wersji FREE. Teraz jest jakiś Smart Backup, ale to chyba nie to samo co snapshoty.

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
Elvis_JXL napisał:
Snapshotów już chyba nie ma w tym programie. Ostatnia wersja w której były to v.6 i były nawet w wersji FREE. Teraz jest jakiś Smart Backup, ale to chyba nie to samo co snapshoty.
Czyli dla mnie program został tym samym zdyskwalifikowany :nea
Zastanawia mnie dlaczego został tak wykastrowany :lanie

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
A AX64 Time Machine - Snapshot Imaging Backup?

Do góry