SZUKAM drukarki do 350 zł

HrabiaDracula

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
6
Miasto
z klawiatury
WITAM szukam dobrej drukarki do 350zł. Ma to być mały kombajn do użytku domowego: drukarka, kopiarka, skaner oraz obsługa sieci bezprzewodowej tj. wifi. Najistotniejsze żeby eksploatacja była tania tzn. tusze były w przystępnej cenie. Poszukałem w necie:
1.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
- gwarancja 12mc
2.

- gwarancja 3 lata

Proszę o ewentualnie doradzenie i polecenie innych urządzeń oraz czym się jeszcze kierować/sugerować przy zakupie.

maxel

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
89
Mam już drugiego Brothera i chwalę go sobie.

A

Anonymous

Zobacz tutaj:

Można trafić nowy sprzęt prosto z sklepu, w tańszej cenie, można się też targować.

Co do producenta to zacytuję swój stary post z 2011 z innego forum :

Piszę to na swoim przykładzie. Przy wyborze drukarki warto zastanowić się nad firmą.
Używałem Lexmark X2670:

Niestety coś się niej przyblokowało, reset kodami do ustawień fabrycznych nic nie dawał, miała możliwość skanowania, nie można było drukować. Zacząłem się zastanawiać nad zakupem nowej bo koszta naprawy, z tego co wynikało z rozmowy w punktach gdzie reperują, wychodziło korzystniej kupić nową i mieć spokój.
Przypomniało mi się że jest przecież na gwarancji, został miesiąc, zadzwoniłem do serwisu, przesłałem mailem dowód zakupu - może być paragon, faktura. Przyjęto zgłoszenie, dostałem emalia tej treści:

Nr zgłoszenia: xxxxxxxx
Szanowny Panie XXXXXX,
Dziękujemy za skontaktowanie się z działem obsługi technicznej Lexmark.
Otrzymaliśmy od Pana dowód zakupu, z którego wynika, źe Pana urządzenie jest na gwarancji.
Zamówiliśmy dla Pana urządzenie zastępcze, które zostanie dostarczone w najbliższych dniach przez firmę kurierską UPS.
Prosimy pamiętać, że nowe urządzenie będzie bez akcesoriów, tzn. trzeba będzie przełożyć kabel, naboje, zasilacz, itp. ze starego urządzenia. Dlatego prosimy poczekać na nowe urządzenie, przełożyć wszystkie potrzebne części a następnie utylizować stare urządzenie zgodnie z przepisami obowiązującymi w Pana gminie.

Jeżeli nowe urządzenie będzie innym modelem (zawsze będzie to urządzenie przynajmniej z tymi samymi lub lepszymi funkcjami i parametrami), wszystkie potrzebne akcesoria będą oczywiście dołączone.

W przypadku dalszych pytań lub jakichkolwiek wątpliwości prosimy o ponowne skontaktowanie się z działem obsługi technicznej Lexmark. Pracownicy naszego działu są dostępni od poniedziałku do piątku w godzinach od 09:00 do 17:00 pod numerem: 012 290 1405.

W celu możliwie najszybszego odpowiadania na Państwa emaile, prosimy o pozostawienie tematu wiadomości i odpisywanie z tego samego adresu e-mail. W innym przypadku z przyczyn technicznych nasza reakcja może być opóźniona.

Z poważaniem,
XXXX XXX
Lexmark Technical Support

Po tygodniu kurier przywiózł paczkę a w niej drukarkę, aż mnie zdziwko chapło, Lexmark S505 Intuition która jest prawie 200 zeta droższa:

Być może nie było już tego modelu który miałem, stąd taki gest, nie wiem jak jest z innymi producentami, ale w tej firmie z podejścia do klienta jestem zadowolony.
Warto brać miedzy innymi pod uwagę firmę, przy zakupie. Pzdr

kinimoD

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Ja ze swej strony polecam Canon Pixma MG5250. Sam taki kombajnik mam i polecam znajomym, którzy też są zadowoleni. Sam napełniam sobie zbiorniczki z tuszem. Koszty użytkowania są niskie. Działa świetnie, spełnia wszystkie Twoje wymogi (choć z ceną jest na styku) i dodatkowo potrafi drukować na płytach. Polecam.

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Zgadzam się z maxelem co do Brothera. Nawet do 3 stówek zmieścisz się przy Brother J125

Dobre wydruki i tania eksploatacja. Co trzeba więcej? Tylko trochę duże urządzonko. :)

Do góry