Szukam konwertera wideo

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
jak i czym przerobic pilki z rozszerzeniemiami vid vep gaf vs4 p4 na bardziej popularne np avi,wmv

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Re: program - konwenter

Ja takich wynalazków nie mam, ale możesz obadać Format Factory

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Re: Nietypowe rozszerzenia, czym je odtworzyć ,ruszyć

Postprzez remool » 22 Lip 2012 18:22
Brak kodeka = brak odtwarzania filmu
Jeśli do tej pory z filmami nie miałeś problemu znaczyłoby to że systemowe kodeki ci wystarczały ( do podstawowych zastosowań ) ale kiedy pojawiają się "egzotyczne " formaty to systemowe nie dają już rady ( zależy tez od systemu )
Jeśli odtwarzasz filmy w różnych formatach ( egzotycznych i mało spotykanych ) to mała paczka kodeków jak najbardziej wskazana ( bo należy pamiętać że ,co za dużo to nie zdrowo )
Ja od zawsze używam MPC HC ( nie wbudowanego w paczkę K lite ) do tego K lite standard i Real Alternative i nigdy z niczym problemu nie miałem :szef
Oczywiście w kwestii odtwarzaczy i kodeków opinii jest tyle co gwiazd na niebie :sarkazm
Długo miałem i nie będę więcej instalował tego co wyżej poleca kolega.
Pół roku testowania wszystkiego co w necie znalazłem i zostaje z moim VistaCodecs_v597 (dokładnie dla tej wersji)
Na windows7 znajomi również przeszli na

Nie wiem jaki masz system, a do odpowiednich kodeków musisz dojść metodą prób i bł...
Paczka kodeków jaką używam nie wymaga żadnych dodatkowych (jak na moje potrzeby). Pamiętaj że nie należy łączyć bezwiednie paczek kodeków, ja podaję konkretną paczkę i tylko "ona sama" działa poprawnie. Jeśli nawet wolisz pozostać przy znacznie uboższym zestawie K lite itp to ewentualne łączenie do np. VistaCodecs_v597 jest nie wskazane. Tak czy inaczej obadaj ten Format Factory i napisz czy poszło dalej bo sam jestem ciekaw :francuz

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Re: program - konwenter

pss dzięki za odp. , Format Factory zabawię się tym później
co do systemu to mam win7
tego formata to musze poszukac najlepiej portable

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
pss
niestety formatfactory nie daje rady ,albo ja nie umiem
jest info fail to convert

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Co do konwersji spróbuj uRex Video Converter Platinum promo chyba jeszcze działa

Przetestowałem i z rozszerzeniem vep daje rade bez problemu
0i6xp.jpg

a co do kodeków ...skoro masz win7 który wyposażony jest w większość potrzebnych kodeków ( sam pisałeś że do tej pory nie miałeś problemu z odtwarzaniem filmów ) a problemy pojawiły się przy "egzotykach" to nie widzę sensu instalowania mega paczki VC ( ok 67 MB ) skoro KL ( 18MB po odznaczeniu paru niepotrzebnych komponentów ) robi to samo
U mnie na xp ( ubogim w systemowe kodeki ) zestaw KLS+ RA kosi wszystko i zajmuje tylko 30 MB
Przetestuj różne zestawy i wybierz to co Ci najbardziej odpowiada

Do góry