[szukam] NetLimiter lub alternatywy

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
Poszukuję licencji do programu NetLimiter w wersji umożliwiającej kontrolę przepływu danych. Wersja free tylko monitoruje.

Potrzebuję przyciąć transfer danych dla 1 kompa w sieci domowej. Netlimiter znam i wiem że działa.
Przycięcie ma być dla calości transferu dla wszystkiego w kompie. Czyli ograniczenie całkowitego UL i DL do xxx kbs.

Zainstalowałem Traffic Shaper XP ale jest upierdliwy w ustawieniach, składa się z serwera i klienta i łatwo go zamknąć (a ma działać zawsze w tle). Co za ****** wymyslił, że aby zminimalizować do traya to trzeba przejść przez całe menu ..... z "X" zamknij rzeczywiscie i bez dodatkowego pytania zamyka program .....

Chyba, że ktoś zna i może polecić inne rozwiązanie programowe.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30551
Miasto
Trololololo
cfosspeed ma taką funkcję ograniczania pasma dla kompa, choć w sumie jakbyś na wszystkich kompach go zainstalował to on będzie się z nimi dogadywał i nie będzie mulić, bez limitowania.
6Xyw2.jpg

Cfossa swego czasu można było dostać za free w ich akcji, jak nie dostałeś to zajrzyj do działu dla Fąfli i tam znajdziesz :wariat
W sumie zresztą teraz można go tanio kupić bo jakieś 20 zika za lickę dożywotnią.
hot-deals-czyli-zni-ki-na-gry-i-programy-f45/cfosspeed-aktualizacje-do-ywotnie-za-19-90-pln-t8934.html

ORGANIZAT0R

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
595
@Conti
Wrzuciłem na speedyshare 7 miesięczną wersje cFosSpeeda z najnowszego PC Format, może się przyda. Link prześle na PW

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
dzięki, pomyślę nad zakupem
aczkolwiek cfoss zbyt modzi w systemie jak dla mnie, czasami wychodzi to na dobre, czasami nie .....

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
a może alternatywne oprogramowanie do routera jeśli jest pod Twój model ??

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
Nie ma, mam zupełnie prosty. Max stabilny ale bez bajerów. Nie sądziłem, że mi się przyda ....

Do góry