Szukam programu do odzyskania zdjęć z zewnętrznego dysku

alberto

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
217
Zależy mi na znalezieniu dobrego = skutecznego programu do odzyskania (skasowanych) zdjęć z zewnętrznego dysku.
Ważne, żeby odzyskiwał tylko zdjęcia, a nie wszystkie pliki, bo to zajmie za dużo czasu. Czyli żeby był tylko do zdjęć lub można było wybrać rozszerzenie plików do odzyskania.
Z góry dziękuję za pomoc. :england

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4455
Miasto
Polska
:scratch :scratch Były kiedyś w promocji:
- Jihosoft Photo Recovery
- 7-Data Photo Recovery
- Easy Digital Photo Recovery
ponadto z tego co pamiętam (zdawkowo), to niektóre można ograniczyć w ustawieniach wyłącznie do odzysku plików zdjęciowych.

alberto

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
217
Niestety nie mam żadnego z nich, a wersje trial odnajdują, ale nie da się ich zapisać.
Spróbuję tego EaseUS Data Recovery Wizard Free, tylko on odzyskuje do 2GB, ja muszę więcej chyba.

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4455
Miasto
Polska
alberto napisał:
Niestety nie mam żadnego z nich, a wersje trial odnajdują, ale nie da się ich zapisać.
Spróbuję tego EaseUS Data Recovery Wizard Free, tylko on odzyskuje do 2GB, ja muszę więcej chyba.

Coś tam Ci podeślę na PW :gwizdek :dziwak

A

Anonymous

Bardzo dobre wyniki w odzyskiwaniu zdjęć miał niestety płatny MiniTool Power Data Recovery. Jest też jego wersja darmowa, ale z tego co pamiętam miała ona ograniczenia w ilości odzyskiwanych danych.

Z kolei do kart pamięci miałem gdzieś jednoroczny serial do programu RescuePRO firmy SanDisk. Czy on jest jeszcze ważny, nie wiem, ale zawsze można spróbować. Wtedy napisz na PW.

Na koniec chciałbym Ci zwrócić uwagę, że po odzyskaniu zdjęć, niewielka część z nich będzie uszkodzona. Wtedy możesz wykorzystać ciekawy program JPEGsnoop, który potrafi z większości takich zdjęć odzyskać obraz.

Link do programu JPEGsnoop:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

alberto

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
217
Dziękuję wszystkim za pomoc, jeszcze dziś zabieram się za odzyskiwanie. Mam nadzieję, że z powodzeniem. :england

Do góry