Szukam programu do zmniejszania obrazów gif

Status
Zamknięty.

wojtek758

Wygadany
Reakcje/Polubienia
2
Do zmniejszania obrazow gif wykorzystuje poczte w rzegladarca. Wtorze wiadomosc, przeciagam z pulpitu gif, klikam w naroznik obrazu, otwiera sie edytor, kursorem powiekszam lub zmniejszam. Wyslij (do siebie) wsio..

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Jest taki program, który jest integralną częścią HaoZip (to jest mój instalator programu 32 \ 64 bit)

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

program ma nazwę IMAGINE

Schowek01.jpg

Z jego pomocą wykorzystując opcję menu Zmień rozmiar, możemy powiększać i zmniejszać animowane obrazki GIF w bardzo szybki i prosty sposób

alchemia

Wygadany
Reakcje/Polubienia
14
IrfanView. Możesz wykadrować, zmienić rozmiar, dodać efekty i skonwertować do innego formatu. Możliwe również operacje seryjne.

A wszystko łatwo szybko i free.

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Najlepiej chyba wykorzystać usługę online, zamiast zaśmiecać jakimiś programikami kompa. Precyzyjnie ustalisz wielkość gif (Resize), zmniejszając go za pomocą suwaka, albo wpisując odpowiednie wartości:

gif10.JPG

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Falcon napisał:

najłatwiej ^^
alchemia napisał:
IrfanView. Możesz wykadrować, zmienić rozmiar, dodać efekty i skonwertować do innego formatu. Możliwe również operacje seryjne.

A wszystko łatwo szybko i free.

Niestety IrfanView nie oferuje edycji aimowanych obrazków gif, można edytować jesynie statyczne gify. Natomiast po konwersji w Zmniejszarce animowany gif zamienia się w statyczny obrazek, a chyba nie o to chodziło autorowi wątku. Proponowany prze ze mnie Imagine edytuje animowane gify, dodatkowo można go wykorzystać jako narzędzie do tworzenia gifów animowanych i nie potrzebne jest połączenie z Internetem jak w przypadku ostatniegoo przykładu.
Program Imagine mona również pobrać i zainstalować niezależnie od HaoZip

Devil

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Szczecin
Dziękuję wszystkim za pomoc. Większość programów jak IrfanView zmniejsza gify ale nie zapisuje.
Imagine też nie zapisuje w zmniejszonym formacie Nie będę już przynudzał. :(

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Podałem Ci kolego stronę, gdzie sobie zmniejszysz i zapiszesz gifa na dysku. Coś nie jest jasne?

Devil

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Szczecin
Emmers napisał:
Jest taki program, który jest integralną częścią HaoZip (to jest mój instalator programu 32 \ 64 bit)

program ma nazwę IMAGINE

Schowek01.jpg

Z jego pomocą wykorzystując opcję menu Zmień rozmiar, możemy powiększać i zmniejszać animowane obrazki GIF w bardzo szybki i prosty sposób

Pomyliłem sie w ocenie IMAGINE jest super. Dzięki. :yahoo

Devil

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Szczecin
Manila napisał:
Podałem Ci kolego stronę, gdzie sobie zmniejszysz i zapiszesz gifa na dysku. Coś nie jest jasne?

Podałeś nie zdążyłem sprawdzić, jest super :dziękuję

Status
Zamknięty.
Do góry