Testy zabezpieczeń na systemie Windows XP

A

Anonymous

Niejaki Gullible Jones na wilderssecurity przeprowadza bardzo ciekawe testy zabezpieczeń na systemie Windows XP SP2/SP3.
I chociaż XP-ek oficjalnie kończy żywot i straszą nim małe dzieci :szydera to ja postanowiłem zostawić go do 2020 roku na starszej maszynce,żeby sprawdzić czy panikarze i paranoicy maja rację twierdząc,że od kwietnia wszystko będzie do niego wpadać jak śliwka w kompot :wariat

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

BTW.Moja True Love czyli GeSWall w tym drugim teście potraktował exploity jak kot myszkę :klawik.

A

Anonymous

Nie wydaje mi sie aby chodzilo o zabezpieczenie czy jego brak ... xp zostanie wyeliminowany przez brak oprogramowania ktore w nowszych wersjach nie bedzie wspieralo tego systemu
Smierc xpeka jest pewna

A

Anonymous

jorn napisał:
Nie wydaje mi sie aby chodzilo o zabezpieczenie czy jego brak ... xp zostanie wyeliminowany przez brak oprogramowania ktore w nowszych wersjach nie bedzie wspieralo tego systemu
Smierc xpeka jest pewna
A znasz już daty końca tego wsparcia ?? Śmierć każdego z nas jest pewna :papież
Biorąc pod uwagę ilość userów używających XP wsparcie będzie trwało jeszcze lata.
Ale nie ma co się spierać.Przez najbliższe 6 lat będę informował o wszystkich infekcjach :wariat .

Alexander

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
W.
Producenci dalej będą wspierać XP. Jeśli nie udostępnią nowych wersji softów- będą stare, kompatybilne. Dla nich to czysty zysk. Ludzi od XPka nie zabierzecie. Można straszyć, ale znam wiele osób które Windowsa 8 nie tolerują (nawet bardzo dobrze takie znam XD), chyba Avira zapowiedziała ciągłe wsparcie swoich produktów.

To będzie proces bardzo powolny.

Tak, to Parasolka zapewnia wsparcie:

A

Anonymous

nie twierdzę że ten proces będzie szybki , nie mniej Microsoft zrobi wszystko oby ten proces przyspieszyć

A

Anonymous

AppGuard padł na tym teście jak stare drzewo :eek: za to DefenseWall spisał się wzorcowo :klawik.
Czyli dalej nic się nie zmienia na 32-bitach dwóch Suwerenów : DW i GW.

Do góry