TweakUI na Windows 8.1

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
TweakUI znany z Windows 98 i XP działa również na Windows 8.1. Można posługując się tym niewielkim programem modyfikować, naprawiać i ulepszać ustawienia systemu.
Paczka z programem:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Za pomocą tego programu np. zdefiniowałem inne położenie niż domyślne folderów: Moje obrazy, Moja muzyka i Moje wideo, które umieściłem na innym dysku niż systemowy.
Co ciekawe można za pomocą TweakUI zdefiniować nowe położenie Program Files (domyślnie nowe programy będą się instalowały w nowym Program Files) i nawet Pulpitu, a to ważne dla tych którzy uwielbiają bałagan na pulpicie i wszystko na nim trzymają a jednocześnie narzekają na brak miejsca na dysku systemowym. Wystarczy zdefiniować położenie Pulpitu na innym dysku...
Program doskonale nadaje się do naprawy wyświetlania ikon i nie tylko... To był eksperyment bo nie miałem pojęcia, że ten program zadziała w nowym systemie.

memnon

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4260
Bardzo ciekawy program dający sporo możliwości w konfiguracji systemu . Myślałem że zakończy żywot razem z
Windows XP , a tu taka niespodzianka :ok .
Ale mam pytanie. Najbardziej interesuje mnie kwestia przenoszenia folderów z dysku systemowego .
Do tej pory robiłem to "ręcznie" ,przenosiłem na inny dysk foldery Moje dokumenty ,Moja muzyka ,Moje obrazy i
Moje wideo . Programów nie instalowałem na innym dysku ,jedynie utworzyłem na nim folder gdzie trzymam
programy portable .
Chodzi o to że do tej pory przenosiłem te foldery na inną partycję ale dalej był to ten sam dysk fizyczny .
A jak sprawa ma się gdybym chciał to zrobić przenosząc je z dysku systemowego SSD ( ma tylko 32 GB ) na
dysk HDD ( 500 GB )?
Dodam że ten drugi jest w odłączanej klawiaturze .
To Asus Transformer Book T100 .

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
polister1981 napisał:
nie działa na windows 8.1 update 1

U mnie działa...wczoraj zainstalowałem Windows8.1-Spring-2014-Update i program działa jak działał.

Do góry