Kiedy byłem młody, to płaciłem, bo byłem przekonany, żeby płacić abonament. Ale wyrzuciłem telewizor z przyczyn niezależnych - powódź w 1997 r. To poszedłem na pocztę i wyrejestrowałem rtv. Potem nic nie musiałem, bo zamieszkałem w innym mieście, - Tam żona płaciła abonament, a że dostała 1 grupę inwalidzką, to ja z papierami żony poszedłem na pocztę i wyrejestrowałem książeczkę rtv. Teraz jestem za stary, by mnie to ruszało choćby trochę. Żona unarła niecały rok temu. Telewizor lcd dzieci kupiły, ale odłączony od prądu. Wszystko mam w internecie.
Pamiętam - była nagonka, żeby nie płacić, ale można było legalnie tak zrobić, żeby żaden smród nie chodził za człowiekiem.
Kto miał konta opłat rtv i nie płacił, to mu licznik bił, a za taką głupotę pis nie podaruje kasy, ani nie zrobi abolicji. Więcej zabierze, niż dał rencistom i Jeszce chodzą z listami poparcia, bo mają finansowe i polityczne zaparcia. Komornik, nie komornik, a wkręceni renciści - emeryci nadal oszukiwani.
Kara za zaległy abonament to nawet 30-krotność miesięcznego abonamentu RTV. Dodatkowo liczy się ostatnie 5 lat. Wychodzi ponad 2 tysiące. Znaczy to, że i karami mogą być objęci wszyscy od 26 lat, - czyli każdy, kto założył książeczkę opłat i nie płacił 5 lat.
Do emerytów najłatwiej się dobrać. Takie czasy... zobowiązania nie giną w przyrodzie, a można było legalnie nawey ściemnić, bo pracownica poczty nie miała obowiązku sprawdzać.
Czasy pisu - zaraza i komornicy!
Witaj gościu. Dziękujemy, że przeglądasz nasze forum ale czy wiesz, że zakładając konto możesz w pełni korzystać z dobrodziejstw jakimi są promocje i konkursy. Nie zobaczysz tu też żadnych reklam a rejestracja zajmie Ci tylko chwilę.
Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.