uTorrent najnowsza wersja nie ściąga torrentów

programexe

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Nie działa torrent nie łączy z torrentami (reery, seedy itp) ciągle pusto w panelu i na wielu portach i testach połączeń, jest albo żółty trójkąt albo czerwony x - strefa lub porty albo wszystko razem. Sieć to wi-fi z routerem w sieci blokowej.
Port 53033 w torrencie i ustawione na ruch obustronny-tak samo w zaporze i routerze, a połączenia ni cholery nie ma , jak to zmienić?
Pliki są ważne i aktualne z dużą ilością pobierań i udostępnień więc z tym kłopotu nie ma , nie chodzi o brak połączeń udostępnień tylko brak przychodzących i wychodzących do i z mojego PC. Do ustawień routera się nie dostanę bo nie mogę otworzyć strony -nie łączy się, spróbuje jutro. Co robić?

uTorrent najnowsza wersja nie ściąga torrentów -nie łączy się z peerami i nie uruchamia połączenia z nimi co za tym nie ściąga plików -w ikonie czerowy(pomaranczowy?) trójkąt z wykrzyknikiem oznaczający brak połączenia przychodzącego. program dopuszczony w zaporze systemowej i AV jako zaufany z wyborem ruchu w obie strony bez przeszkód, port na którym operuje pochodzi z zakresu 62k a połączenie w testach przechodzi normalnie do Vienna T z tym, że port dostaje czerwonego X w testach uTorrent .
Program używany w normalnych częstotliwościach więc o jakiś wygaśnięciach tuchu nie ma mowy (łączenia, pobieranie, po zakonczeniu wysyłanie) zatem sam ruch powienin działać bez problemów co niestety się nie dzieje.

Allow uTorrent (TCP) LAN, WAN,* TCP, Allow uTorrent (UDP) LAN. WAN,* UDP,

Port 53033 is closed on ........

results is : Timed Out or Closed

mac

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
3
Miasto
Starogard Gdański/Berlin
Re: torrentowa k...ica

Niestety nie wiem jak rozwiązać twój problem ale jest pewna alternatywa żebyś mógł zasysać dopóki nie poradzisz sobie z uTorrent. Zainstaluj sobie addons dla Firefoxa Torrent Tornado. Programik prosty ,wysokie transfery ,działa w przeglądarce wiec nic ci nie będzie blokowć.

ssl111

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
77
Miasto
starogard gdanski
Re: torrentowa k...ica

Ja proponuję zainstalować wcześniejszą wersję.Gdzieś było na PzD o jednej z tych nowszych wersji.Nic ciekawego.
Ja osobiście korzystam z chyba v.1.8.2 i sobie chwalę

yzrej

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
58
Nie mam problemów z najlepszą moim zdaniem wersją 2.04 i ustawionym portem 55555

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Nie dział ci najnowsza wersja, czyli mam rozumieć, że stara przed aktualizacją działała normalnie? Nie zmieniałeś zabezpieczeń itp? Wyłącz wszystko co masz do zabezpieczeń i zobacz co się dzieje...jeśli ruszy to wyłączaj selektywnie i może znajdzie się winowajca.
Na początek jednak zrób tak jak napisali przedmówcy, zainstaluj innego klienta i zobacz czy coś to da np qBittorrent

Do góry