Virus total skaner online

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Jakis czas temu natknalem sie na wzmianki o projekcie virus total..jest to skan antywirusowy bazujacy na silnikach 40 antywirow i dziala na zasadzie wysylania podejrzanego pliku do przeskanowania.Inaczej ujmujac dziala w chmurze( chyba bo jeszcze tego nie testowalem).Za jakis czas napisze o tym cos wiecej gdyz mam zamiar zobaczyc co to jest i ile jest to warte.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Re: Virus total

Faktycznie..dopiero teraz to zauwazylem.Temacik mozna zamknac

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk
Re: Virus total

Odświeżam temat :) Nie wiem czy zauważyliście , ale silnik Kaspersky'ego zaktualizowali z wersji 7.xxx czyli z przed 4 lat na 9.0.0.837. Wygląda na to,że to silnik z Kaspersky Pure, na 1 rzut oka wynika z oznaczenia, ale na stronie Kaspersky'ego najnowsza wersja Pura to 9.1 xxx, czemu by dawali starą jak od dawna jest nowa? Na pewno to nie wersja IS z 2009 roku, ponieważ posiadała oznaczenie 8.xxx. Ciekawe o co tu biega :)

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Virus Total scaner online

Witam !

VirusTotal to bezpłatna usługa, która analizuje podejrzane pliki i adresy URL oraz szybko rozpoznaje wirusy, robaki, trojany i wszelkiego rodzaju złośliwe oprogramowanie.
VirusTotal jest , to usługa zintegrowana z 31 skanerami wirusów i malware znanych producentów i najbardziej prestiżowych takich jak Panda, Kaspersky, McAfee, Symantec, BitDefender, NOD32 .

Link :

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

:)

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
28861
Miasto
Trololololo
Re: Virus Total scaner online

było :szydera ale nie chce mi się szukać i łączyć tematów. :papież

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Re: Virus Total scaner online

OXYGEN THIEF napisał:
było :szydera ale nie chce mi się szukać i łączyć tematów. :papież

Czyli gwoli przypomnienia :wariat

adrian.ś

Wygadany
Reakcje/Polubienia
2
ehh to ja powiem. Nie należy w pełni zawsze i ślepo ufać wynikowi skanu VT. Silniki zastosowane na VT działają w trybie konsoli, więc wyniki mogą być niejednokrotnie inne.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
28861
Miasto
Trololololo
Święte słowa, Virus total to nie wyrocznia, i niestety też taki skan może okazać się fałszywką.To taka informacja dla tych którzy tu na blogu czy forum wypisują
"to jakiś syf, w instalatorze NIS wykrył zagrożenie i usunął, badziew tu wciskacie"
Nis jest znany z tego że jak nie ma w sygnaturach to opiera się na reputacji plików a im nowszy plik tym mniejsza/gorsza reputacja i potrafi bloknąć.

adrian.ś

Wygadany
Reakcje/Polubienia
2
Powiem więcej:
Skoro VT korzysta z konsolowych silników, w zależności od produktu, nie będą one zachowywać się tak samo. Nie są one tak samo skonfigurowane jak ich odpowiedniki. Po drugie, żaden producent nie dostarcza swoich najbardziej zaawansowanych technologii, które mogłyby być wykorzystane przez atakującego. Po 3., silniki na VT nie działają w tle, a detekcja odbywa się tylko na podstawie sygnatur o czym sam VT pisze na swojej stronie. Więc nie jest sprawdzana ochrona proaktywna, analiza behawioralna, skanowanie on acess i heurystyka ani cloud computing wykorzystany w AV.

joa87

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
129
Miasto
Szczecin
Czasami skanuję pliki na Virus Total, uważam że w zasadzie można na nim polegać, jednak on też może wykryć FP. Sprawdzam na tej stronie pliki przeważnie wtedy, jak któryś mój antywirus w nich coś wykryje... Bo wiem, że zarówno Malwarebytes Premium, oraz Emsisoft AntiMalware lubią czasem wykryć zagrożenia, tam gdzie ich nie ma...

joa87

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
129
Miasto
Szczecin
Dzięki za linka, będę używać bardziej rozbudowanej i zapewne lepszej wersji Virus Total. Nie miałam pojęcia, że są dwie.

Do góry