W skrócie: oszałamiające sukcesy bandyckiej skarbówki

piotrniz

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Chciałbym w ramach doniesień ze świata polityki poinformować o temacie z mojego bloga
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
(inaczej: 'blog Piotra Niżyńskiego'). Notabene szukam chętnych do wymiany bannerów lub linków (chętnie gdzieś na dole strony, np. w stopce). Strona ta zwraca się przeciwko antyludzkiej przestępczości propagowanej w życiu gospodarczym (sprzedawanie człowieka, za kasę, coś w rodzaju współczesnego niewolnictwa – chodzi o tę przymusową wszechobecną niewolę umysłową i blokadę mentalną – przytoczę tu 3 źródła: rynek nieruchomości, praca oraz skarbówka w przypadku remontujących się przedsiębiorców).

Swoją drogą ciekawe, czy tutaj w ogóle przeżyją istnienie takiego posta, jak ten. Może to dla nich tragedia taka reklama tego problemu i tej opcji i temat musi trafić do kosza, ciekawe czemu. ;)
Zacytuję za katalogami stron www opis ww. strony Bandyci Tuska (o przemianach ustrojowych w Polsce):
"Blog Piotra Niżyńskiego o podsłuchowej Telewizji. Poczytaj o tym, jak polskie prześladowania polityczne i tortury działają globalnie. Zglobalizowany antydemokratyczny podatkowy reżim korupcyjno-podsłuchowy zniszczył już wolne sądy, a teraz niszczy życia i kryminalizuje naród."

Dodatkowo informuję, że jest możliwość, że ww. strona nie będzie się komuś kiedyś tam wyświetlać – nie z winy admina serwera i bez jego wiedzy (patrz wyjaśnienia na
). To kwestia wolności Internetu. Założyłem w związku z tym nawet grupę
, gdzie można się zapisać, aby to od czasu do czasu sprawdzać i pokazać, że ktoś jest tak miły, by to sprawdzać (nie z jakichś egzotycznych serwerowych czy biznesowych łączy, w dodatku zwykle niepolskich, jak to jest w przypadku automatów internetowych do sprawdzania tego, czy strona się otwiera). (Jeśli Facebook działa uczciwie, to powinny się tam obecnie wyświetlać 3-4 moje posty, w tym ostatni z 27.9.) Sądzę, że ta swoboda wypowiadania się w Internecie to istotny temat i dlatego godna odnotowania w tym poście kwestia. W ramach przykładu pokazuję, jak najpopularniejszy w Polsce antywirus ESET (podobno oczerniający tę moją stronę www jako rzekomy malware – tak wg
jest to zupełne oszustwo, a nawet naiwne informatycznie w dobie od 20 lat DEP-u i automatycznych aktualizacji przeglądarek) nawet wypiera się, że rzeczywiście ją tak oznakowano. Faktycznie, jest (byłoby) się czego wstydzić! (Nie wiem, nawet nie sprawdzałem, czy rzeczywiście ją blokują, ale potem zeszli z tonu i bez przyznania tego zaczęli bronić takiej potencjalnej decyzji.)

202409132048-eset1.jpg

202409132048-eset2.jpg

Ja naprawdę bardzo cierpię, a wspominający Wam może o tej sprawie telewizyjnej znajomi w obawie przed prawdą i jej słusznymi konsekwencjami Was np. pokątnie okłamują, że na pewno nic nie mają z tym wspólnego i jest tylko jakaś drobna aferka czy np., że są zaskoczeni, że w ogóle występuje jakikolwiek problem dźwięków (wyjaśniony na blogu). W efekcie może jeszcze przyłączacie się swą obojętnością do systemu, który można nazwać polską wersją koncepcji podczłowieka. ("Problem jest wtedy, gdy gorsze czy odczłowieczone traktowanie jest masowe, jak np. gdy jest jakieś ustawodawstwo rasowe, natomiast jak godzi się w jednego, na zasadzie nagonki przeciw jednostce, zupełnie odzierając ją z iluś różnych praw człowieka i tym samym robiąc z niej untermenscha, to to problem nie jest." "Ochrona mas ma być, tu nie ma zgody, a tak poza tym może być ta niemiecka koncepcja".) Krótko mówiąc, powstaje niestety sytuacja, że ten dramat, codzienna tortura i zniszczone życie, wbrew wszelkim elementarnym standardom godności człowieka, to się w praktyce robi dla ludności coś albo takiego, że za to można zgarnąć pieniądze, albo w przeciwnym razie coś całkiem bez znaczenia, temat do podeptania (jedno i drugie jest przytakiwaniem złu). Choć przecież nie tak trudno osiągnąć świadomość, że to jest udowodniony skandal – więc czemu go się tak chętnie lekceważy?

Polacy, obudźcie się! Razem stawmy czoła niszczeniu zdrowego kapitalizmu i demokracji!

PS Przepraszam za off-topic (brak związku tematycznego), ale w sumie to od tego jest taki dział (i inni też podają linki zewnętrzne), a poza tym branża reklamy internetowej powinna zbiorowo pójść na porządną odsiadkę, jeśli chodzi o szefostwo/przedsiębiorców. Jak sprawdzałem w tym roku, to są tam sami złodzieje lub inni oszuści (mianowicie ci od krycia tematu i udawania, że wszystko w porządku - mam tu na myśli tych, co to w ogóle nie wpuszczą mojej kampanii reklamowej, bo np. zasady zabraniają im tematów politycznych w bannerach sieci PPC), vide mój raport o poszczególnych firmach spod adresu
. Toteż niezbyt jest jak się reklamować. Systemy darmowej wymiany bannerów, czyli wspaniała koncepcja z lat 90-tych i wczesnych 2000-nych, praktycznie w Polsce już niestety nie żyją ("chcesz reklamy, to idź sobie do przedsiębiorców; niech rządzi komercha, niech już tylko pieniądz rządzi"). Wspomnę o tym problemie z branżą reklamy internetowej (ładnie też pokazane na odpowiedniej playliście na moim YouTube'ie) w nowym poście na blogu za jakiś czas (jeszcze chcę mieć uprzednio skany akt z pieczęciami za zgodność z najnowszej sprawy w prokuraturze, żeby też nawiązać do tego, jak olali dowody problemu; normalni ludzie to przychodzą tam co najwyżej z własnym zeznaniem, a nieraz tylko podejrzeniem, a tutaj dostali jeszcze niezależny ode mnie dowód z wewnątrz organizacji, od dawien dawna dostępny na mym blogu, oczywiście z innej prokuratury rejonowej niż ich własna, a i tak to o***li, odmowa wszczęcia śledztwa, bo "brak dostatecznie uzasadnionego podejrzenia popełnienia przestępstwa" - zawsze ta śpiewka, bo oficjalnie to jest zabronione, więc zgodnie z zasadą adwokata, czarno-zielonej togi, to musi być w takim razie nie zielone, tj. legalne, tylko czarne, tj. brak dowodów).

Ostatnia edycja:
  • Wow
Reactions: MLJ

bene

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
3038
Blog mało przejrzysty ... ciężki do przeczytania.

piotrniz

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
No cóż, myślę, że chcieć to móc, skoro napisany jest po polsku i czcionką dosyć normalnej wielkości (z wyjątkiem nagłówka, ale też nie jest ona tam tak mała, by się nie dało czytać, a nie mogę dawać za dużej, bo wtedy wstęp będzie na całą stronę, gdy tymczasem niemało jest osób, co słyszały o problemie mniej lub więcej czy nawet niemalże wszystko, a ponadto długi dużo miejsca zajmujący wstęp, po którym jeszcze idą dużo miejsca zajmujące nagłówki i różne odnośniki, ukrywa istotę strony, że to jest blog i że tam niżej się dopiero zaczną jakieś wpisy z datami - trzeba po prostu dużo wtedy przewinąć, żeby to zobaczyć i przejść do sedna - przy całych stronach wstępu i nagłówków ludzie mogliby nie dotrwać do tego miejsca, w którym się zaczyna właściwa zawartość)...
Tak poza powyższym, czyli kwestią małej czcionki w tym długim tekście nagłówkowym, ale przecież chyba czytelnej, nie wiem, czym on się tak bardzo różni od typowej książki, jeśli chodzi o sformatowanie i ogólny wygląd stron (może tylko tym, że więcej jest obrazków i są linki), no ale oczywiście jestem ciekaw bardziej precyzyjnych sugestii/uwag.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
27503
Miasto
Trololololo
Na Firefoxie strona wygląda tak :

wyłączyłem nawet bloker reklam bo myślałem że coś miesza ale dalej tak wygląda ta strona.
Sprawdziłem też na edge i dalej to samo.
Szczerze, to co napisał @bene czyli - blog mało przejrzysty - to naprawdę łagodna ocena wyglądu strony.
@piotrniz , popracuj nad wyglądem strony i to solidnie.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
27503
Miasto
Trololololo
@piotrniz , tak z ciekawości zapytam, na to forum trafiłeś przypadkiem czy po prostu przez śmieszne obrazki z donaldem :?? My tutaj śmiejemy się ze wszystkich i ze wszystkiego + jest to głownie forum o programach, grach, promocjach, czasem zdarzy się coś poważnego napisać.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
27503
Miasto
Trololololo
Kolorowo jak na marszu lgbt, nie lepiej na bloggerze ?
Można też sobie wordpressa zainstalować + jakieś ładne darmowe style i o wiele lepiej będzie to wyglądało.

• Lubię to

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
574
Miasto
okolice internetu
Coś mi to przypomina... Zaraz, już wiem. Gostka, który był adminem ...nastu stron/for/portali warezowych - które mu zwinęli za piracenie. A on potem długo i namiętnie wylewał w necie swoje żale, groził sądami, procesami...

Ostatnia edycja:

piotrniz

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
No i co w tym złego, że istotne treści są wyróżnione swoim własnym kolorem, np. czerwonym, osobno kwestia premiera i związanych z nim problemów na pomarańczowo? Tak poza tym linki mają swój kolor (niebieski), to chyba ogólnoświatowy standard Internetu.
Odnośnie zagrożenia blokadami: cieszę się, że się w tej chwili strona ładuje, też tak uważałem, rzecz w tym, że inaczej może być, jak przestanę na bieżąco reklamować sprawę czy np. za 2-3 miesiące albo i pół roku. To nie jest problem, który się rozstrzyga tu i teraz i na tym koniec, tylko zagrożenie jest przewlekłe. Może nawet prawdopodobieństwo nie jest duże, ale fajnie, gdy wiesz, że ktoś jest czujny i to nie sami wrogowie, i że różne istotne marki łączy są sprawdzane.

Co do tezy Hefajstosa, że mało treści a dużo słów - myślę, że to nie jest właściwe ujęcie sprawy, każde zdanie ma swoją treść i coś wnosi, tyle że np. dla kogoś mogą one być trywialne albo nieinteresujące z innego powodu, albo ktoś może uważać, że tu nie ma najważniejszego, np. jakichś dowodów (faktycznie, niektóre mógłbym dodać, ale nie obnoszę się, bo to nie jest taka sprawa, która jest zupełnie niewiarygodna bez sprawdzania - to też nie wygląda, jakby to pisał 15-latek anonimowy, a nie osoba, która to pisze we własnym imieniu i jakby co ryzykuje swój honor i nic nie zyska na kłamaniu - a przy tym niektóre metody dowodowe czy agitacyjne szybkie i skuteczne jak różne brzytwy, jak np. różne te z 4programmersów, niekoniecznie są fajne z punktu widzenia różnych interesów też szacownych i szlachetnych, po prostu źle np. wygląda ciągłe walenie w Kościół i nasuwanie skojarzeń z jego totalną degrengoladą czy zakłamaniem, choć też często można ugrać niejedno pod względem dowodowym w ten sposób, ponadto np. też mam dowód z jakiegoś
co do grupy, vide jego
, też nie wymieniam go, bo jak ktoś jest zainteresowany to sobie znajdzie używając linka pod koniec posta, a tam jakieś tezy konkurencyjne względem moich aktualnych hipotez roboczych, gdzie indziej zresztą z kolei potwierdzonych nawet przez parę różnych osób, są głoszone; nie ma po prostu też miejsca wszystkiego tak rozstrząsać pod względem dowodowym, to jest też ta przyczyna, że na tym się tak bardzo nie skupiam, bo sam tekst tak poza tym też wnosi moim zdaniem ważne rozważania i informacje do poruszanego na blogu tematu).

bene

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
3038
@Hefajstos i zaś zapomniałeś leków !!!
Ponownie to robisz i tak po prawdzie twoje teksty wyjęte z szamba.
Widać znasz się na wszystkim, może zgłoś się do rudego na eksperta!!!!

• Beer

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
55
Coś mi to przypomina... Zaraz, już wiem. Gostka, który był adminem ...nastu stron/for/portali warezowych - które mu zwinęli za piracenie. A on potem długo i namiętnie wylewał w necie swoje żale, groził sądami, procesami...
Proponuje zastosować się do słów pewnego użytkownika forum, tu cytat:
"Proponuję, dla zwiększenia dystansu, kontynuować "konwersację" przez PW. Tu nikogo ona nie interesi, nie wnosi żadnej wartości dodanej na forum."
Pozdrawiam

piotrniz

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Kłamstwo policyjne. Była taka teza policjanta (że narkotester pokazał jakiś narkotyk), ale po dodatkowym sprawdzeniu krwi prokurator jej nie uwierzył, a sąd nawet stwierdził przeciwnie, trzeźwość. Jest na temat tego procesu książka oraz najnowszy artykuł xp.pl. W ogóle nie ma skazania z tego paragrafu. Jest tylko wypadek. I psychiatryk, może dożywotnio. Praktyka pokazuje, że można 30 lat siedzieć po czymś takim, np. tyle mniej więcej łącznie przesiedział podobno dziwnym trafem niejaki Wacław Niżyński, notabene wcale nie moja rodzina, tylko zbieżność nazwisk. Mam duże drzewo genealogiczne, nic z nim nie mam wspólnego poza pomówieniami lekarzy, ale to raczej tych państwowych tylko.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
27503
Miasto
Trololololo
Kłamstwo policyjne. Była taka teza policjanta (że narkotester pokazał jakiś narkotyk), ale po dodatkowym sprawdzeniu krwi prokurator jej nie uwierzył, a sąd nawet stwierdził przeciwnie, trzeźwość. Jest na temat tego procesu książka oraz najnowszy artykuł xp.pl. W ogóle nie ma skazania z tego paragrafu. Jest tylko wypadek. I psychiatryk, może dożywotnio. Praktyka pokazuje, że można 30 lat siedzieć po czymś takim, np. tyle mniej więcej łącznie przesiedział podobno dziwnym trafem niejaki Wacław Niżyński, notabene wcale nie moja rodzina, tylko zbieżność nazwisk. Mam duże drzewo genealogiczne, nic z nim nie mam wspólnego poza pomówieniami lekarzy, ale to raczej tych państwowych tylko.
Ok, dobra ale jest też zrzutka i tam napisane
Fotografia pokazuje zdjęcie z jesieni 2012 r. na tle namiotu blokującego promieniowanie elektromagnetyczne, bo też występuje znany problem inwigilowania komputera odbiornikami promieniowania elektromagnetycznego (ekran się wypromieniowywuje i można go zawsze bardzo nawet dokładnie rekonstruować). Taka polityka jest w tym kraju i za granicą (to zapewne przez papistowski amerykanizm), a odwiedziłem krajów wiele w różnych częściach świata. I do tego ten problem wyremontowanych nieruchomości - nie ma jak pomóc i mało kto ma ochotę pomagać!!! PRAWDZIWY DRAMAT

Do góry