d0r0t@
Bardzo aktywny
- Reakcje/Polubienia
- 42
Zaloguj
lub
Zarejestruj się
aby zobaczyć!
- postępowałam wg tego poradnika, ale zmieniają się kolory tylko w oknach aplikacji i np. w oknie otwartego edytora rejestru, ale tu też jest jakieś dziwactwo, bo kolor który ustawiłam jest widoczny tylko na nieaktywnym oknie, natomiast w aktywnym jest on mocno przyciemniony, tak jakby na ten mój wybrany kolor został nałożony czarny, mocny cień, tak, że ledwo widać ten kolor. No ale w końcu ten poradnik z edycją rejestru dotyczy właśnie nieaktywnego okna, a mnie bardziej interesuje aktywne. Jest tam też klucz aktywnego okna, ale nie wiem czy mogę w nim zmienić kolor - czy to nie przysporzy jakiegoś problemu? Inna sprawa, że bardziej chodziło mi o zmianę koloru w otwartych oknach folderów, a nie aplikacji. Czy w Windows 11 jest to w ogóle możliwe? Chodzi o ten pasek tytułu, bo w wybranym kolorze pokazuje się tylko cieniutkie obramowanie wokół okna. No i mogę zmienić z jasnego na corne, ale taka zmiana mnie nie interesuje. Chciałam tylko zmienić kolor tego piżamowo-niebieskiego paska na górze, tak jak jest w Win 7 (nie musi być przezroczysty). W sumie tło w folderze też by się przydało zmienić, ale nie chcę białego ani czarnego, chciałam jakieś jasne, pastelowe, bo białe razi mnie po oczach, czarne/szare jest paskudne i za ciemne. W poradniku polecają też na końcu programik - nawet go pobrałam, ale nic z niego nie kumam i wyrzuciłam, coby sobie czegoś nim nie zepsuć :/