Win XP czy to wszystko jest potrzebne

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
przenieś plik hibernacji oraz page.sys na d:
opróżnij "temp" systemu, przeglądarki
możesz wywalić "pliki zapasowe" od instalacji uaktualnień i sp
jak masz gry to odinstaluj z c: i zainstaluj na d: .......

osobiście nie lubię automatów do czyszczenia, widziałem już rózne rzeczy łącznie z potrzebą "format c:" po takich lux-automatach ....

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
wojwojtek napisał:
remool napisał:
Skoro masz mało miejsca to wywal też niepotrzebne pliki z systemu ( jeśli jeszcze tego nie robiłeś ) czasem jest tego parę GB np zawartość folderu SoftwareDistribution ( za wyjątkiem folderu Data Store ) , SerwicePackFiles ( musi zostać pusty folder i386) , pliki aktualizacyjne $...$ ( niebieskie ), można zmniejszyć plik wymiany itp ... robiłeś to ?
Nie robilem jeszcze tego, nie chcę coś skopać (niechcący).Trochę poczyściłem odkurzaczem i TuneUp Utilities 2011 (stare kopie zapasowe i niepotrzebne pliki) jest lepiej.Mam dwie partycje ta na C ma 15 GB a druga D ok 60Gb, problem zaczyna sie pojawiać gdy wolne na dysku C spada do 2 Gb, teraz jest ok 4GB i jest w miarę dobrze.Kombinuję żeby zmienić wielkość partycji tzn powiększyć na C kosztem D, ale trochę sie boję że hmmm no nie chcialbym formatować dysku.
Mogę ci pomóc w rozszerzeniu partycji C kosztem wolnego miejsca na D.
Rzuć okiem na ten poradnik

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Jeśli chodzi o uzyskanie dodatkowej przestrzeni dyskowej przeczytaj ten poradnik:

i obejrzyj to:

Apropos Odkurzacza : jak sama nazwa wskazuje służy do odkurzania ale pokoju a nie systemu.

wojwojtek

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
65
Emmers, w Twoim poradniku (szkoda ze nie mam w wersji orginalnej była by pewnie lepsza jakość) wykorzystany jest Norton Partition Magic 8 po polsku, proszę napisz gdzie można znależc go w takiej wersji jak Twoja. przeszukałem sporo stron i są ale tylko En.Poradnik 2 przydal mi się też bardzo sporo skasowałem śmieci, jeszcze raz dziękuję

Tadek 47

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Czytałem wyżej że masz TuneUp Utilities, to kliknij na "Odzyskiwanie pamięci", następnie na
"Niepotrzebne pliki i kopie zapasowe" usuń co Ci program znajdzie i odzyskasz kilka GB wolego miejsca.

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Emmers, w Twoim poradniku (szkoda ze nie mam w wersji orginalnej była by pewnie lepsza jakość) wykorzystany jest Norton Partition Magic 8 po polsku, proszę napisz gdzie można znależc go w takiej wersji jak Twoja. przeszukałem sporo stron i są ale tylko En.Poradnik 2 przydal mi się też bardzo sporo skasowałem śmieci, jeszcze raz dziękuję
Co Ty tak sie uparłeś na ten wynalazek Norton Partition Magic 8 ??
Tu masz b. przyjemny opis po którym zrobisz to z palcem w ......uchu :p

yuppy

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
5
Ja Ci polecam taki program "EASEUS Partition Manager Home Edition" - zmieniałem nim rozmiary partycji już kilka razy i nigdy nie straciłem plików ani nie musiałem formatować.

Do góry